Veckans lag i Hockeyettan Norra #7

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Carl Hjälm, Kiruna AIF

Efter en målrik vecka med blandade målvaktsinsatser i den norra serien sticker Hjälms insats mot SK Lejon ut. 26 räddningar och bara ett insläppt mål gjorde att siffrorna 1-7 nog såg större ut än dom var, och Hjälm fortsätter visa upp ett imponerande stabilt målvaktsspel hos nykomlingen och ligger nu topp fem i målvaktsligan sett till räddningsprocent.

 

Backar:

Jeppe Holmberg, Vännäs

Holmberg har varit en stabil pjäs för Vännäs under större delar av säsongen men inte riktigt fått utdelning rent offensivt. Under helgen gjorde Holmberg inte bara sitt första mål i Vännäströjan, han fördubblade även sin poängskörd efter ytterligare fyra assist och står nu på tio poäng på 13 spelade matcher.

 

David Westlund, Östersund 

Tanken är att Westlund ska vara en av Östersunds ledande spelare från sin backplats och under veckan har han varit precis det. I matchen mot Piteå visade Westlund upp ett stabilt spel över hela isen och bidrog offensivt med en assist. Två dagar senare mot Boden blev det ytterligare mål och assist, utan att vara inne på något baklängesmål.

 

Forwards:

Max Pålholm, Boden

Avgör man ett stekhett derby med två mål i en 2-1-seger är man automatiskt kvalificerad till Veckans lag, det är sedan gammalt. Att Pålholm dessutom gjorde mål i söndagsmatchen mot Östersund gör inte hans vecka sämre, om man säger så.

 

William Eriksson, Vännäs (2)

Vännäs offensiv exploderade totalt i helgen när man gjorde hela 14 mål på de två matcherna man spelade. Björklöven-lånet Eriksson var inblandad i hela åtta av dessa och med fem (!) mål och tre assist toppar han nu hela seriens poängliga.

 

Daniel Spigerhäll, Vännäs

Spigerhäll hade bara gjort ett mål inför helgens matcher men skulle få möjlighet att öka på den målskörden med besked. Efter ett hattrick mot Asplöven och ytterligare ett mål mot KIF visar Spigerhäll, precis som hela Vännäs, upp en glödhet form.

 

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Norra #1

Veckans lag i Hockeyettan Norra #2

Veckans lag i Hockeyettan Norra #3

Veckans lag i Hockeyettan Norra #4

Veckans lag i Hockeyettan Norra #5

Veckans lag i Hockeyettan Norra #6

 

 

//Marcus Malmsten