Veckans lag i HockeyEttan Östra #8

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

Målvakt:

Claes Endré, Segeltorp
23-årige Claes Endré skulle egentligen ha spelat för Nacka HK i division 2 östra. Men när David Forsberg skadades under försäsongen var Segeltorp tvungna att rekrytera en ersättare och valet föll på Claes. På sju matcher har Endré en räddningsprocent på 91,4% och har i flera matcher haft en avgörande roll. Under veckan gjorde Claes en bra match mot Väsby trots förlust 4-2. I matchen Sollentuna räddade Claes 23 av 24 SHC-skott.

Backar:

Rasmus Sörgardt, Väsby
Väsbybacken Rasmus Sörgardt är åter med i veckans lag. Under veckan gjorde 23-åringen ett mål och fyra assists i segermatcherna mot Segeltorp och Trångsund. Sörgardt är dessutom en klippa i defensiven.

Oliver Forsberg, Segeltorp 
Segeltorps storväxte back Oliver Forsberg är i första hand en defensiv back och ligger oft

a bra till när det gäller plus/minus statistiken. Denna vecka har Forsberg noterats för ett mål och två assists samt ett plus/minus på +4.

Forwards:
Christian Holmblad, Väsby
För andra veckan i rad så är Christian Holmblad med i veckans lag. Under veckan har 27-åringen gjort sex nya poäng fördelat på tre mål och tre assists och är nu etta i seriens poängliga.

Fabian Lundh, Huddinge
Tränarprofilen Stephan”Lillis” Lundhs son har missat stora delar av säsongsinledningen men under veckan gjorde den nyttige center fyra mål och två assists på två matcher. Utöver poängen så stod Lundh för ett starkt defensivt arbete som vanligt.

Elliot Lorraine, Väsby
23-årige Elliot Lorraine har under inledningen av säsongen 18-19 visat att fjolårets statistik (41 poäng på 44 matcher för Nacka) inte var en tillfällighet. Under veckan har Lorraine tillsammans med kedjekamraten Christian Holmblad haft en fin vecka. Lorraine gjorde på veckans två matcher ett mål och fem assists vilket ger honom en plats i Veckans lag.

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Östra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Östra #1

Veckans lag i Hockeyettan Östra #2

Veckans lag i Hockeyettan Östra #3

Veckans lag i Hockeyettan Östra #4

Veckans lag i Hockeyettan Östra #5

Veckans lag i Hockeyettan Östra #6

Veckans lag i Hockeyettan Östra #7

 

/Mats Tjernström