Het hockeykväll i Glysishallen

Med 15 poängs försprång – och fem matcher kvar att spela – går HHC på onsdag till spel i det som kan bli en både het och historisk hockeykväll i Hudiksvall.

I hemmamatchen mot Enköping kan HHC redan nu säkra seriesegern och även om man har lärt sig att aldrig ta något för givet ska det mycket till för att Huddinge, som nu är den enda utmanaren, ska snuva HHC på en historisk serieseger i HockeyEttan.

Det handlar då om att Huddinge måste vinna fem raka och dessutom ta in 15 mål – samtidigt som HHC ska förlora alla sina återstående matcher.

I det här läget ska vi ha i åtanke att HHC aldrig tidigare har vunnit östra HockeyEttan. Däremot har det vid några tillfällen blivit seriesegrar i gamla div.1, som då bestod av sex grupper och som knappast kan jämföras med dagens serie.

HHC:s återstående program är Enköping h, Nyköping b, Hanviken h, Huddinge h, Sollentuna b. För Huddinge väntar Väsby b, Trångsund h, Nyköping b, HHC b, Enköping h.

Huddinge kan alltså maximalt nå 50 poäng (lika som HHC nu har) medan varken Väsby eller Visby kan nå dit. Väsbys maxpoäng är 49 och Visby, som bara har fyra matcher kvar, kan som bäst nå 46 poäng.

Mötet mellan HHC och Enköping har nu alla möjligheter att bli en härligt het historia där HHC alltså spelar för seriesegern samtidigt som Enköping måste försöka få någonting med sig för att behålla sin plats över AllEttan-strecket.

– Ja, och framförallt kan det här bli en kul match. Vi vann mycket knappt där nere. Jag tycker att Enköping är ett av de bästa lagen vi mött den här säsongen och det var riktigt tajt då, menar Johannes Westring.

– Av alla matcher vi vunnit i år är det just den mot Enköping som vi lika gärna kunde ha förlorat. Nu vann vi tack vare ett magiskt målvaktsspel och mängder av skott-täckingar i försvarsspelet, påpekar ”Lillis” Lövblom.

Allt för att kampen om den sista AllEttan-platsen kommer att stå mellan Enköping och Segeltorp – just nu på varsin sida av strecket och med tre poängs försprång för Enköping, men med en överlägsen målskillnad för Segeltorp. Lagens inbördes möte den 2 december, där Enköping spelar hemma, känns som en nyckelmatch där.

HHC:s ospräckta förlustnolla är ingenting som tränarna och spelarna går runt och ältar om.

– Nej, vi pratar aldrig om det på det sättet. Det är ju självklart att så länge nollan finns där, så spelar vi för att den ska hålla så länge som möjligt. Men vi får inte gå omkring och vara rädda för att förlora. Det gäller att våga vara glad över framgångarna och istället se möjligheterna, säger ”Lillis” Lövblom.

HHC:s tränartrojka (Lövblom, Nilsson, Westring) har sedan en tid tillbaka haft fördelen att hålla kvar träningen på en tung och hög nivå eftersom platsen i AllEttan aldrig varit hotad.

– Vi tycker att grabbarna har gjort det bra så här långt. Vi har hela tiden hanterat matcherna på ett bra sätt och även om vi, som senast mot Segeltorp, varit lite pressade i början så har vi försvarat oss skickligt och sedan tagit över och avgjort mot slutet, påpekar ”Lillis”.

– Det är en stark karaktär i laget och det är många som bidrar, tycker Johannes Westring.

– Vi har ju under en stor del av säsongen varit två man kort på forwardssidan (Ädelgran skadad och Naenfeldt som lämnade laget) men har ändå fördelat speltiden på fyra kedjor och det är en styrka som varit viktig för oss och som vi kan ha nytta av senare, tycker ”Lillis”.

När det gäller Isak Stenlund-Ädelgran och William Mann, som båda varit borta sedan början av säsongen, så kan vi nu konstatera att båda är tillbaka i träning. Men det är knappast aktuellt med spel förrän efter jul för någon av dem.

Skribent: Lars Gösta Larsson