Sura fick islossning i sista perioden

Efter två jämna perioder så fick Sura in en fem etta i sista perioden, där man gjorde 3 mål på 36 sekunder. Det är näst snabbast i Sura hockeyhistoria. Dessutom tangerade man rekordet för två mål, när man på 8 sekunder gjorde 6-4 och 7-4.

I första perioden var det Borlänge som höll i taktpinnen och snurrade väldeliga i Suras zon, man gjorde också första målet efter 6:00 genom Martin Janolhs. Men skotten vann Sura med 15-9

I andra perioden så kvitterade André Astley Rydberg till 1-1 efter 7:35 och drygt 2 minuter senare ökade Lukas Henze på till 2-1. Men Marcus Karlberg höll sig framme och kvitterde efter 11:04 i numerärtöverläge. Det hann gå drygt minuten innan Sura återtog ledningen i numerärt överläge genom David Lidström. Dock fick Borlänge sista ordet när William Danielsson satte 3-3 efter 15:28. Skotten i andra perioden 10-14.

Tredje perioden inledde Borlänge och bäst i numerärt överläge gav Jacob Thor Borlänge ledningen igen. Tiden för målet var 13:26. Men sen började det hända grejer, först kvitterade Adam Karlsson till 4-4 och sen sköt André Astley Rydberg Sura till ledningen efter dryga minuten. Men det var inte klart än. Så kom Suras lyckominut från 10:14 till 10:50 rasslade till ordentligt, 3 mål på 36 sekunder genom Lukas Söderlund och Hampus Pettersson x 2. Suras 6-4 och 7-4 var det bara 8 sekunder mellan, man tangerade rekordet från 7 oktober 1998 då man satte 2 mål på just 8 sekunder mot Bofors. Och sen att Sura gjorde 5-1 i sista perioden, det har aldrig hänt i tidigare möten mot Borlänge. Skotten i sista perioden 17-11 och totalt 42-34.

I och med segern i dag, så ligger Sura hör och häpna på första plats i serien. Den karamellen får man suga på tills onsdagsmatchen borta mot Eskilstuna Linden på onsdag.

Surahammars IF-Borlänge HF 8-4 (0-1, 3-2, 5-1)

2nd period
Goal 27:35 SUR 1 – 1 EQ 13 ASTLEY RYDBERG, André 22 PETTERSSON, Hampus 23 SVADÄNG, Jesper
Participation (On ice)SUR: 13 22 23 44 65 88 BOR: 9 11 30 49 62 89
Goal 29:23 SUR 2 – 1 EQ 60 HENZE, Lukas 28 FORSLUND, Jakob 16 WAHLGREN, Marcus
Participation (On ice) SUR: 7 28 33 44 60 88 BOR: 4 14 21 30 37 64
Penalty 29:58 SUR 2 min. 33 UDD, Christofer Slashing Goal 31:04 BOR 2 – 2 PP1 8 KARLBERG, Marcus 49 HELLDÉN, Adam 9 BJÖRK, Marcus
Participation (On ice)BOR: 8 9 14 30 49 64 SUR: 7 41 44 66 71
Penalty 31:17 BOR 2 min. 37 DANIELSSON, Ludwig Interference
Goal 32:21 SUR 3 – 2 PP1 7 LIDSTRÖM, David 65 SÖDERLUND, Lukas 13 ASTLEY RYDBERG, André

Participation (On ice) SUR: 23 33 44 60 65 88 BOR: 4 24 30 37 61
Goal 50:22 SUR 7 – 4 EQ 22 PETTERSSON, Hampus 88 EKLUND, Mattias 13 ASTLEY RYDBERG, André
Participation (On ice) SUR: 13 22 23 44 65 88 BOR: 9 13 14 21 30 64
Goal 50:50 SUR 8 – 4 EQ 22 PETTERSSON, Hampus 65 SÖDERLUND, Lukas 66 AHLIN, Anton
Participation (On ice) SUR: 22 23 44 65 66 88 BOR: 9 10 30 47 49 62
Penalty 52:11 BOR 2 min. 64 THOR, Jacob Tripping
Penalty 57:52 BOR 2 min. 13 STRANDELL, Olle Late Hit
Goalkeeper Out 60:00 SUR 44 OTTER, David
Goalkeeper Out 60:00 BOR 30 NORGREN, Oliver

Bild: Oliver Szbo
Text: Staffan Hesselbäck