Svag mittakt fällde Brödernas/Väsby

En 1-0 ledning efter den första perioden blev till underläge med 3-1 efter mittaktens tjugo minuter och det fällde Brödernas/Väsby borta mot Hudiksvall. Laget fick aldrig riktigt offensiven att klicka och när laget skulle jaga i den sista perioden åkte man på ännu ett baklängesmål och förlorade till slut med 4-1.

– Det var inte mycket som stämde idag. Vi förlorar mot en hetare motståndare och förlorar man specialteams med 2-0 så vinner man sällan jämna matcher. Fyra matcher kvar, vi surar idag och så laddar vi om till lördagens match, säger tränare Jesper Kemi.

Det blev halvt om halvt platt fall för Brödernas/Väsby borta mot Hudiksvall. Upp som en sol mot Kristianstad i tisdags efter en virvlande offensiv men ner som en pannkaka ikväll, där laget inte alls kändes speciellt sprudlande.

Ändå fick laget en bra utdelning på sitt spel efter de första spelade tjugo minuterna. För det var hemmalaget som hade det mesta av initiativet i perioden, men efter en snabb spelvändning, i matchens tredje minut, kom ledningsmålet. Det var då som Rasmus Sörgardt hittade fram med en passning till Calle Åsell, som i sin tur stötbröt sig förbi sin bevakare. Sedan kom han fram i ett två mot en läge tillsammans med Holmblad. Väl framme lurade han bort målvakten i Hudiksvall, två gånger om dessutom, som sålde sig när han förväntade sig en passning och där Calle därefter ganska enkelt kunde sprätta in ledningspucken.

Men det var i princip det enda av värde som gästerna vaskade fram i offensiven för det var främst i det defensiva arbetet som laget fick lägga sitt krut på. Hudiksvall satte gästerna under press men det var något som laget löste relativt bra. Ofta blev nämligen hemmalaget tvungna att ta skott från dåliga vinklar och från sådana lägen släpper inte Victor Olsson in några puckar.

Men en riktigt bra räddning fick han ändå ta fram och det när han sträckte ut sig riktigt rejält och med sin stöt räddade något som kändes som en riktigt vass målchans.

Efter slutsignalen för den första perioden drog Brödernas/Väsby på sig en riktigt onödig utvisning. I klarspråk en korkad sådan, vilken även skulle visa sig bli ytterst dyrbar. För det var i det överläget där Alexander Bjurström, den så fruktade målskytten i hemmalaget, dunkade in kvitteringen till 1-1. Det blev också den stora vändningen av matchen och starten på en riktigt furiös offensiv från hemmalaget. En attack som gästerna inte kunde matcha utan där laget istället blev väldigt passiva och hade svårt att få grepp om läget ute på isen.

Victor Olsson fick mota en hel del puckar inledningsvis men kunde inte förhindra att Hudiksvall sköt in ledningspucken i den åttonde minuten. Han var ordentligt skymd när ett backskott tog sig hela vägen in till nätmaskorna men sett till matchbilden vid målet, var det ändå helt i sin ordning.

Brödernas/Väsby fick lyckligtvis bättre fart på sitt spel under den andra halvan och vaskade till slut fram en del fina chanser och där Jeremias Lindewalls brända friläge, blev det bästa.

Men ännu en onödig utvisning i anfallszon, om än olycklig, blev även den rejält kostsam för Brödernas/Väsby. Återigen gavs den högerfattade Bjurström tid med pucken och det är inte något man ske ge honom. För han visade ännu en gång vilket prickskytte han besitter, då han träffade första krysset. Victor Olsson var återigen skymd och kunde därmed inte förhindra Hudiksvalls tredje inskjutna mål i perioden. En mittakt som blev riktigt olycklig för Brödernas/Väsby och där inte ens lagets paradgren i kvalserien, spel i numerära under- och överlägen, stod att känna igen.

I den sista perioden gjorde laget ett okej försök att komma ikapp. Anton Brandhammar var framme tidigt och frestade med en backhand. Sedan hade såväl Calle Åsell som Jeremias Lindewall två varsina fria lägen från kanten men avsluten var för tama för att hitta vägen förbi målvakten i Hudiksvall.

Istället slogs den sista spiken in av hemmalaget strax därefter där pucken studsade lagets väg. Ett hårt skott missade nämligen målet men istället blev det till en sargretur och där pucken sedan hamnade precis framför klubban på en hemmaspelare som från nära håll kunde stöta in 4-1.

Det blev dödsstöten för Brödernas/Väsby som visserligen försökte i en sista offensiv men där väldigt få framstötar gav något resultat. Det var helt enkelt lite för osynkat ikväll och där Hudiksvall var snäppet vassare och därför kunde ta sina andra raka seger mot Brödernas/Väsby i kvalserien.

Det var inte speciellt många spelare i Brödernas/Väsby som utmärkte sig ikväll och som därmed kunde göra någon större skillnad av matchbilden. Calle Åsell var den enda hittade fram till målet och får därmed tre grisar för insatsen.

Två grisar tilldelas kapten Linus Rotbakken som i sedvanlig anda var stabil och säker med pucken och spred ett lugn som fler hade behövt haka på.

Sista grisen ges till Jeremias Lindewall som stundtals visade upp sin glänsande skridskoåkning vilket gav två frilägen i matchen men som dessvärre inte kunde utnyttjas.

Nu är det bara att försöka lägga denna insats bakom sig och sikta in sig på att göra en betydligt bättre insats hemma mot Halmstad på lördag. Loppet är långt ifrån kört så det är bara att sätta plattan i mattan och gasa vidare.