Detta visste du inte om spelarna i Falu IF * ”Slår på gps:en varje gång han ska till hallen” * Kaptenen berättar om sina lagkamrater * ”Alldeles illröd i ansiktet”

Falu IF har gjort en grym comebacksäsong i Hockeyettan. 

Hur är egentligen spelarna i succélaget när dom tar av sig alla skydden?

Vi ville veta så därför bad vi lagkapten Patrik Elfsberg berätta lite om sina lagkamrater.

Här har ni – med mycket humor och kärlek – ”hemligheterna” i Falu IF.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Ja, vi tyckte det var dags för ett ”inside” till här.

Och vad passar då bättre att lära känna spelarna i Falu IF lite bättre inför ”årets match” på söndag?

Dom går ju upp i en häftig fajt mot rivalen Borlänge HF, där en plats i play in ligger i potten.

* Uppdaterad version: Falu IF vann derbyt mot Borlänge och är klart för play in mot Kalix.

Vi frågade Patrik Elfsberg, med sju säsonger i BHF, om han ville berätta lite om sina nya lagkamrater i sensationslaget. 

”Pata”, 29, som ni mötte i 15 frågor här tidigare, var som alltid på.

Här skriver han om sina polare och vi tar dom i nummerordning.

# 40 Philip Aldenrud, 24, målvakt 

Komplett, kan det mesta om det mesta. Har redan försökt lära ut halva laget hur man ska skjuta direktskott samt oss centrar hur vi ska teka. Vill nog egentligen bara väl tror jag…Munnen går i ett under masken, på obegriplig östgötska. Styr alltid segersång som bara han kan texten till!

Aldenrud. FOTO: ERIK KRUSE

# 70 Tyson Brouwer, 28, målvakt

Rör sig inte en millimeter i målet första kvarten på träningarna. Tack och lov har han flyttat ut en meter för i början stod han enbart på mållinjen fram till spelövningarna började. Den som reser med stil, fyra resväskor och alltid välkammad oavsett om vi ska åka tolv timmar till Kalix eller tolv minuter till Borlänge.

Brouwer. FOTO: SEBASTIAN RÖNNHOLM

# 3 David Thörgersen, 28, back

Mattläggare från Dala-Järna. Den enda av oss åtta längst bak i bussen som inte vunnit en gång på snarples under säsongen, tråkigt för han men otroligt roligt för oss andra. 70 procent på straffarna under isvärmningarna, trots att han lagt exakt samma hela säsongen, vilket är en bedrift!

Thörgersen. FOTO: SEBASTIAN RÖNNHOLM

# 8 Filip Hedberg, 26, back

Många järn i elden här, det byggs hus och pluggas till PT samtidigt som det jobbas på skola. Fick hela laget och tro att han skötte nedvarvningen exemplariskt i vintras, men visade sig att han skyndade sig ut för och varmköra bilen…

# 10 Pontus Eriksson, 24, back

”Lill-pata”, murbräckan från Hällefors. Tog inte ut någon semester från jobbet i somras för att kunna pussla ihop schemat och spela Hockeyettan med FIF-en i vinter. Säger en hel del om den här hjälten!

Eriksson. FOTO: SEBASTIAN RÖNNHOLM

# 14 Philip Hasselgren, 22, back

Virvelvinden från Gävle, här händer det grejer. Hela laget vet nog det mesta om ”Hassel” och vad som sker i livet, vare sig vi vill eller inte…Det ligger bilar i diken, telefoner glöms kvar på tak, vattenskador i lägenhet och så avgörs det matcher i OT. Då snackar vi bara februari månad! Är fortfarande besviken för att ni inte lagt ut hans mål på Hockeyettans Instagram…

# 27 Fredrik Sandberg, 24,  back

Fick en fin rubrik i lokaltidningen efter Kalix borta då han lyckades med konststycket att göra en backflip in i båset. ”Freddan” är stensäker när det gäller musiken i omklädningsrummet, sjunger med på ALLT.

Sandberg. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

# 42 Marcus Svensk, 20, back

Här har vi kanske den största hjälten (tillsammans med pappa Peter) som drog ett hästlass i somras när vi gjorde i ordning omklädningsrummet. Världsklass! Ovän med alla målvakter i föreningen han stött på efter alla skott i masken…

# 58 Lukas Mååg, 27, back

Satte nytt klubbrekord i vintras för antal två-minutare för crosschecking. Den enda jag spelat med som plockat ut fler nya plösar än klubbor på en säsong. Ställde även upp som jultomte hemma hos undertecknad på självaste julafton. Riktigt mäktigt!

Mååg. FOTO: ERIK KRUSE

# 91 Ibrahim Qufaj, 20, back

”Ibbe”, ”Ibo”, ”Kufen”, ”Ibra”. Kärt barn har många namn! Växlar pengarna för fulla muggar på dagarna och letar backhand-flip på kvällstid. 

Qufaj. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

# 9 Simon Daniels, 18, forward

Världens nyttigaste junior, sitter Daniels på bussen kan alla slappna av. Då vet vi att absolut allt är med! Kom trea i hela länet med sitt UF-företag, skärbrädor av högsta kvalitet som räddade min julklapp till sambon… 

# 13 Mikael West, 23, forward

Lyckats med bedriften att spela fler matcher än vad han har tränat i år, känns det som. Kan det vara orsaken till att han lätt är topp tre snabbaste skridskoåkaren i ligan? Håller mestadels till i fiendeland på andra sidan älven, där han styr och ställer på Svenskt Stål AB. En av få med Gagnefs HC som moderklubb.

West. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

# 16 Marcus Åberg, 20, forward

Kubiken från Åmål, känns som en betongsugga på isen. Lyckades dra på sig ryggskott när han knöt av sig skridskorna efter träningen innan förra Norrlandsturnen, bara det är en bedrift. Slår fortfarande in ishallen på gps:en varje gång han ska till hallen, då har han ändå bott i Falun åtta månader snart. Hyfsat lokalsinne!

Åberg. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

# 18 Paweł Oblonski, 25, forward

Har gjort en fin hockeyresa i länet: IFK Ore, Borlänge HF, Skedvi/Säter och nu dalarnas huvudstad Falun. Ett hjärta av guld och lagspelare som alltid är på plats. Brukar slåss med mig om vikterna i gymmet, vinner tyvärr oftast. Det gör han dock aldrig på tvånudd!

Oblonski. FOTO: SEBASTIAN RÖNNHOLM

# 19 Oscar Sjöstedt, 22, forward

Aldrig varit maken om människa som går all in för ”look good, feel good, play good”. Köper alltså egen tejp och tar hem klubborna då och då för att testa nya tejpningar och stuk…Mellanchef på Ica och Volvo samt egen företagare, en entreprenör!

# 29 Elias Lindström, 22, forward

DJ Liket! Styrt musiken i omklädningsrummet efter jul, resultaten talar för sig självt. SUCCÉ!  En av Järvsös främsta lirare genom tiderna, tolka hur ni vill! Ingen vet ännu om han är höger eller vänsterfotad i tvånuddsringen heller…

Lindström. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

# 34 Hunter Godmere, 22, forward

”Jägarn”, skjuter på allt som rör sig. Det behöver inte röra sig heller i och för sig, det smäller ändå. Har tagit fasta på uttrycket ”eat, sleep, hockey”” då det är exakt så dagarna ser ut för honom. Ofta kudden kvar i ansiktet på träningarna efter sina naps, men så stänker han dit lite puckar och går hem och lägger sig igen! 

KLIPP: Hunter Godmere missar superderbyt – stängs av efter tackling

Godmere. FOTO: SEBASTIAN RÖNNHOLM

# 65 Mathias Eklund, 30, forward

Trollgubben från krondiket. Lägger sig snart på operationsbordet igen för att försöka få ordning på axeln som hållit honom borta från spel hela säsongen. Det ska Hockeyettans backar tacka för, många som sluppit blivit blottade på highlightsvideos – tyvärr. Har kört slut på fyra motionscyklar i år, förmodligen cyklat mer denna säsong än vad många gjort i hela sina karriärer. 

# 67 Charlie Forslund, 17, forward

Vår lilla supertalang som tagit ligan med storm.  Efternamnet är förknippat med fotboll, men det kan vi konstatera efter Charlies insatser i tvånuddsringen har absolut ingenting med honom att göra.  Är jätteduktig på att spela snapchat.

Forslund. FOTO: JÖRGEN BERGKVIST

# 61 Gustav Haglund, 26, forward

Storebror Haglund, kom på att han skulle bli elektriker hux flux efter en liten identitetskris i somras. Hänger med mig längst bak i bussen och har absolut ingen aning om hur man spelar kort, men lyckas vinna ibland. Miljövän som alltid har med sig soppåsar och städar bussen efter bortamatcherna. Behöver jobba med sitt humör, ofta ”tjejsur” på isen. 

Gustav Haglund. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

# 68 Oscar Haglund, 24, forward

Lillebror Haglund. Bäst i ligan på att klättra sarg, gjort slut på tre par byxor i år. Sköter lagkassan – ja, på pappret i alla fall. Otroligt rolig att se på, konstmål, drömpassningar, överkörningar och framförallt alldeles illröd i ansiktet!

Oscar Haglund. FOTO: SEBASTIAN RÖNNHOLM

# 85 Albin Pousette, 18, forward

Ytterligare en i vår fina 05-kull. Dock med absolut noll koll jämfört med #9 Daniels. Sov på madrass i omklädningsrummet ett tag i vintras när han spelade matcher med både oss, J20 och BK Ockra i vintras. Samma dag!

# 86 Emil Johansson, 26, forward

Stod i båset en match fullt ombytt enbart för att driva på laget när han egentligen var skadad tidigare under säsongen, hatten av! Annars har hann fullt sjå att snacka med allt och alla ikring honom, vet inte hur många linjedomare han fått ur balans i vinter enbart på att stå och vara trevlig. Disciplinnämnden övervägde att stänga av Emil efter sin målgest uppe i Kalix, valde dock att se mellan fingrarna den gången. PUH!

Johansson. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

ARKIV 22/23: Detta visste du inte om spelarna i Borlänge

Patrik Elfsberg. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

TIDIGARE DELAR  23/24 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Troja-Ljungby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Enköping  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Boden  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Piteå – klicka här!

ARKIV 22/23 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Skövde IK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Väsby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Halmstad  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vallentuna  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vimmerby  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Borlänge  – klicka här!

ARKIV 21/22 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Nybro  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Lindlöven  –klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Dalenklicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Östersund – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Nyköping – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!