Veckans lag i Norra #9

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Michal Zajkowski, Örnsköldsvik (3)

Totalt 56 räddade skott, en hållen nolla och endast två insläppta mål på Örnsköldsviks tre vinstmatcher i veckan gör Zajkowski till den i särklass bäst presterande målvakten i serien under veckan som gått.

 

Backar:

Fredrik Sjödin, Örnsköldsvik (2)

Sjödin stod för fem assist under Örnsköldsviks succévecka och fortsätter leverera stort i både offensiven såväl som i defensiven. Sjödin har förutom sina 14 assist bäst plus-minus-statistik i hela serien och loggar stora minuter i alla spelformer för sitt Örnsköldsvik.

 

Nicklas Nordenberg, Örnsköldsvik (2)

Nordenberg fortsätter att leverera kreativitet från sin backplats och är en nyckelspelare inte minst i powerplay. I helgen blev det nya poäng, både mål och assist, i just powerplay för Nordenberg som parkerar i toppen av backarnas målliga.

 

Forwards:

Petter Segersten, Vännäs (2)

Ett mål i förlustmatchen mot Sollefteå följdes upp av dubbla mål, inklusive den matchavgörande straffen, i 1-2-vinsten mot Östersund i helgen. Segersten är i stort sett ensam i Vännäs om att leverera mål på kontinuerlig basis och ska inte klandras för att laget sladdar i kampen om en Allettanplats. Segerstens nio mål är nästan dubbelt så många som tvåan i den interna målligan.

 

Adrian Kastel-Dahl, Örnsköldsvik

Kastel-Dahl värvades sent på försäsongen av Örnsköldsvik och har precis som hela laget blandat och gett under första delen av säsongen. Under veckan som gått och det dock blivit full utdelning för Kastel-Dahl som stod för tre mål och fyra assist under Örnsköldsviks tre matcher. Har stort förtroende i en offensiv roll i Örnsköldsvik och kombinerar hårt jobb med fina händer och ett vasst skott.

 

Emil Ström, Sollefteå

Ström har, med ett eventuellt undantag för lagkapten Fredrik Larsson, varit Sollefteås både bästa och viktigaste spelare under säsongen. Han leder den interna poängligan på 13 poäng trots att han spelat ett par matcher färre än lagkamraterna. Två nya mål i förlustmatchen mot Teg imponerar i ett övrigt blekt Sollefteå.

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Norra #1

Veckans lag i Norra #2

Veckans lag i Norra #3

Veckans lag i Norra #4

Veckans lag i Norra #5

Veckans lag i Norra #6

Veckans lag i Norra #7

Veckans lag i Norra #8

 

 

//Marcus Malmsten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *