ESK jagar femte raka segern

En riktig holmgång är att vänta när ESK Hockey idag spelar hemma mot tabellfemman Väsby IK i Hockeyettans 5:e omgång.

– Jag tror det kommer bli en riktigt tuff match mot ett bra Väsby, medger ESK-tränaren Robert Kimby.

ESK gjorde sin sista träning inför matchen under fredagskvällen och man gnuggade styrspel, uppspel och en del i specialteams med fokus på fem mot fyra. Det finns en del som inte riktig sitter och som man hoppas skall bli bättre i dagens match.

– Ja, det handlar om detaljer i styrspelet utan puck och hitta mera rätt i våra egna uppspel. Det har dippat lite sedan försäsongsmatcherna och vi vill så snart som möjligt hitta tillbaka igen, säger Kimby.

ESK dras med småskavanker och tvingas vila backresen Douglas Alenbring i den här matchen.

– Jag känner av mina ljumskar och har haft problem med det tidigare. Det är ett par dagar sedan är jag tillbaka igen, tror till matchen på onsdag, berättar Douglas.

Med tanke på att man sedan tidigare har backarna Fredrik Juhlin och Markus Johansson skadade så agerar ESK med att låna in backen Teodor ”Teo” Nyström från Almtuna IS.

– Det är en ung, bra och lovande back som kommer in på lån. Han kom in torsdags och har nu gjort två träningar inför den här matchen. Det är mer en fråga om belastning för våra egna backar som blir för tuff i förlängningen, säger Kimby.

”Teo” själv ser det som en chans på seniornivå att få spela i ett topplag i Hockeyettan.

– Ja, att få chansen här är riktigt kul och jag är lite nervös, det måste jag erkänna. Jag har gjort ett par seniormatcher med Almtuna på försäsongen, men det här är debut i senior och tävlingssammanhang. Hoppas på att kunna bidra med tvåvägsspel och bra skridskoåkning, berättar ”Teo”

Läs hela texten på Lokalsport.nu >>

Text: Anders Löfgren, Lokalsport.nu

 

Bildtext: Mattias Johansson är en av ESK:s mer poängproducerande spelare hittills den här säsongen. Foto: Håkan Hagman

 

ESK Hockey – Väsby

Bahcohallen lördag 29/9 kl 16

Biljettinfo >>

Livesändning >>