Veckans lag i Hockeyettan Norra #8

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Oliver Dackell, Örnsköldsvik (2)

Dackell var den stora anledningen till att Örnsköldsvik kunde hålla jämna steg med Boden under söndagens match som dominerades kraftigt av Norrbottenlaget. Slutsiffrorna 4-3 hade blivit betydligt större om inte Dackell stått på huvudet stora delar av matchen och räddat 44 skott.

 

Backar:

Tommy Wargh, Boden

Wargh visade klassen i veckan när han från blålinjen gjorde mål i powerplay både mot Teg och Örnsköldsvik. Addera två assist till det och vips är Wargh tillbaka där han hör hemma, i toppen av backarnas poängliga.

 

Hampus Karlsson, Kalix (2)

Karlsson, som varit utlånad till Asplöven stora delar av säsongen och varit Haparandalagets absolut bästa back, var tillbaka i Kalixtröjan inför matchen mot SK Lejon. Tämligen omgående visade Karlsson att succén i Asplöven inte var någon tillfällighet när han assisterade till både Kalix andra och tredje mål innan han själv fick avsluta målskyttet med sitt 6-0.

 

Forwards:

Christian Nyman, Boden

Nyman har varit den drivande kraften i Bodens offensiv den senaste tiden och i förlustmatchen mot Teg i veckan var han inblandad i precis allt i offensiv väg när han stod för ett mål och tre assist. Efter ytterligare ett mål mot Örnsköldsvik toppar Nyman Bodens interna poängliga på imponerande 18 poäng.

 

Anton Tano, Teg (2)

Tano fortsätter att vara enormt viktig för sitt Teg och matchen mot Boden var inget undantag. Efter tre assist under ordinarie tid klav Tano åter fram när det behövdes som mest och sköt det matchavgörande målet i förlängningen och segern till Teg.

 

Conny Strömberg, Örnsköldsvik 

Debuten i Örnsköldsvikströjan blev en poängsuccé direkt för Strömberg som var inblandad i samtliga mål i förlustmatchen mot Boden. Med ett mål och två assist var han precis den injektionen i offensiven som Örnsköldsvik behövde och givetvis kom Strömbergs mål i powerplay, där han är en erkänd expert.

 

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Norra #1

Veckans lag i Hockeyettan Norra #2

Veckans lag i Hockeyettan Norra #3

Veckans lag i Hockeyettan Norra #4

Veckans lag i Hockeyettan Norra #5

Veckans lag i Hockeyettan Norra #6

Veckans lag i Hockeyettan Norra #7

 

 

//Marcus Malmsten