Veckans lag i HockeyEttan Östra #9

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

Målvakt:

Claes Endré, Segeltorp
Claes Endré följde upp förra veckans uttagning i veckans lag med rädda 100% (totalt 63 skott) av skotten i veckans matcher mot Trångsund och Hanviken. Under veckan har Claes klättrat i målvaktsligan och ligger nu på tredje plats i serien efter Hudiksvalls Magnus Åkerlund och Huddinges Pontus Eltonius.

Backar:

Henric Nordin , Hudiksvall
Hudiks rutinerade back Henric Nordin hade en fin vecka poängmässigt. 29-åringen gjorde under veckans matcher tre assists och är nu bara en assist ifrån fjolårsnoteringen. Utöver poängen så bidrar Nordin till att Hudik har ett av ettans absolut bästa försvar.

Adam Hansen, Segeltorp
Ifjol var Adam Hansen näst bäst i hela ettan poängmässigt med sina 38 poäng på 39 matcher. I somras lämnade Adam Huddinge för lokalkonkurrenten Segeltorp. I inledningen av serien har Adam missat en del träningar och matcher på grund av sin civila karriär men ändå levererat på en hög nivå. Den gångna veckan noterades Adam för fyra assists.

Forwards:
Henrik Marklund, Hudiksvall
Hudiks 24-årige Henrik Marklund hade en fantastisk säsong 16-17 med 39 poäng på 40 matcher. Ifjol spelade Henrik i två klubbar i Hockeyallsvenskan och två klubbar i Hockeyettan. Tillsammans med kedjekamraterna Markus Kinijärvi och Sebastian Manberg så har Marklund producerat fint. Senaste veckan gjorde Marklund tre mål och en assist och kvalificerar sig därmed för veckans lag.

Linus Tjulander, Nyköping Gripen
22-årige värmlänningen Linus Tjulander har en ganska tung inledning på säsongen poängmässigt med två mål och två assists på de inledande 13 matcherna. Men den gångna veckan lossnade målskyttet. I matchen mot Vallentuna gjorde Linus ett mål och helgmatchen mot Hammarby kom ytterligare två fullträffar.

Nestor Plarsmo, Hammarby
Bajens nummer nio Nestor Plarsmo hade en oerhört avgörande roll i segermatchen mot Nyköping. Först kvitterade Nestor till 1-1, sedan stod han för förarbetet till Bajens 3-2 och sedan satte han spiken i kistan med sitt 6-2 mål i mitten av den andra perioden.

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Östra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Östra #1

Veckans lag i Hockeyettan Östra #2

Veckans lag i Hockeyettan Östra #3

Veckans lag i Hockeyettan Östra #4

Veckans lag i Hockeyettan Östra #5

Veckans lag i Hockeyettan Östra #6

Veckans lag i Hockeyettan Östra #7

Veckans lag i Hockeyettan Östra #8.

 

/Mats Tjernström