Joshua Berger återvänder till klubben

Bröderna Berger har spelat tillsammans hela juniortiden, nu återförenas dem i Hanhals Kings kommande säsong. Joshua som kommer göra sin 3e säsong i HockeyEttan, kommer till klubben med mycket revanschlusta och ser fram emot att ta en plats i laget.

Han är född i Sundsvall men uppvuxen på Gotland. Där började han i Hockeyskolan och har Visby/Roma som sin moderklubb. Men redan vid 7-års ålder valde familjen att flytta till Göteborg där han började i Frölundas Hockeyskola. Joshua har två bröder som båda spelar hockey. Joseph som vi känner sedan innan och Noah som är född 2004 och precis skrivit kontrakt med Västerås.

2013/2014 spelade Bröderna i Hanhals Kings U16 Elit, J18 och J20 med Linus Fagemo som tränare. Riktigt rolig säsong säger Joshua. Där efter gick flytten till Borås HC för J18/20 Elit spel. Efter en bra säsong visade Mora intresse och flytten gick vidare Norr över. 28 poäng på 29 matcher i J18 Elit gav eko i Göteborg och Frölunda visade intresse. Flyttlasset gick tillbaka till Västkusten, där blev det två säsonger i J20 SuperElit.

Som 20-åring flyttade han hela vägen till Haparanda för att göra sin seniordebut för Asplöven HC. Efter jul gick klubben i konkurs och jag fick plötsligt leta efter ny klubb och det blev Helsingborg. Ännu en klubb som gick i konkurs och jag fick se mig efter ny klubbadress igen. Kom in på en tryout med Nybro och fick förlängt. Tyvärr fick jag inte den roll jag önskade så därför flyttade jag till Grums, som ville satsa på mig.

Förra säsongen

Du inleder säsongen i Nybro med stora förväntningar om speltid, nu blir det inte så. Du väljer redan innan jul att lämna och avslutar säsongen i Grums IK. Kan du berätta om säsongen som var? ”Jag hamnade lite i frysboxen, jag fick inte riktigt ut det jag kan framåt med den snåla speltiden, tappade glädjen med hockeyn, kände därför att jag behövde se mig efter något annat. Grums visade intresse och det kändes väldigt bra, fick en nytändning samt att jag fick fortsätta spela i ett Allettan lag”.

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Komma hem och starta om på nytt är nödvändigt. Att få spela igen med sin bror betyder mycket. Vi har ju spelat mycket tillsammans under större delen av juniortiden. Seniortiden har varit tuff samt lite otur med två konkurser, revanschlusten är stor och det känns väldigt bra att då komma hem till Hanhals Kings. Jag ser just nu bara möjligheter och ser verkligen fram emot en ny säsong.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare

Jag är en tvåvägsforward med bra blick som skapar mycket framåt. Jag tycker även jag är skridskostark och har ett vasst skott.

Björn säger ”Joshua är en spelare som har bra storlek, åker bra skridskor och skjuter bra. Jag hoppas vi kan hjälpa Joshua till nästa nivå”

Utanför isen?

Jag gillar att fiska, det är helt klart mitt största intresse. Lugnet i samband med fisket är ett bra sätt att koppla av. Sedan umgås jag ju gärna med kompisar. Golf är också något jag gillar att utöva, speciellt på somrarna med kompisarna. Aktieintresse är något jag har och gärna spenderar ledig tid med.

Vad händer i sommar?

Hemmaplan för min del, kanske en tripp hem till släkt & vänner på Gotland. Det blir nog en hel del fiske. Brorsan och jag kör egenträning fram tills vi samlas med laget i augusti.

Fotograf Christian Wahlgren