Kvartetten tar över A-laget

En rad kända namn sluter upp bakom föreningens representationslag inför kommande kval. Det blev en plötslig vändning från att styrelsen på onsdagskvällen tillkännagav att man drar sig ur kvalet till att ett knappt dygn senare meddela att man kommer att spela. Ett tufft beslut baserat på ekonomiska grunder men som fick eldsjälar att tända till och jaga fram pengar för att finansiera kvalet.

Initiativtagare är Thomas Heden och även mannen bakom det nya tränarteamet som skall ta Hanhals Kings igenom kvalet. Han har haft ett tufft dygn men är mycket nöjd med den nya sammansättningen. Thomas har lång erfarenhet från Frölundas organisation och var även en av drivkrafterna till att föreningen blev kvar i HE efter förra säsongen.

Frågan är nu om Thomas med sitt team tillsammans med spelarna kan lyckas med bedriften att vända senaste tidens oreda till något positivt och knipa platsen för fortsatt spel i Hockeyettan?

Thomas säger kort att han är helt slut efter ett tufft jobb med att jaga in pengar, få spelarna att stanna kvar samt att sätta ihop ett nytt tränarteam. Det hela avslutades igår med genomgång & träning tillsammans med laget.

Vilka ingår då i Thomas team?

Coachteamet består av Christian Sivemark & Andreas Elofsson. Thomas själv kommer hålla i alla träningar tillsammans med Magnus Olsson, som går in som målvaktstränare. Samtliga tränare ställer upp ideellt utan någon ersättning från föreningen.

Christian Sivemark känd profil inom klubben och kommer senast från posten som junioransvarig. Dessförinnan har han mångårig erfarenhet som tränare i Hanhals IF, främst på ungdom och junior, där han även tidigare bildat team med Thomas Heden. Christian säger kort.

Thomas ringde mig och frågade om jag ville hjälpa till, klart att Hanhals inte skall dra sig ur så för mig var det självklart att svara ja. Kan jag hjälpa till att stoppa det så ville jag göra det.

Andreas Elofsson har under den gångna säsongen varit huvudtränare i föreningens U16 Region Syd lag, där han framgångsrikt tog laget till topp 5. Andreas, som har spelat över 400 matcher i Hockeyallsvenskan/Hockeyettan, kommenterar nya rollen som kom lite plötsligt:

Thomas ringde igår med en energi som var enorm. Jag fick frågan om att ta hand om coachningen i kvalet. Inget snack vi kör. Tillsammans med Thomas, Christian och Magnus, blir vi fyra mycket kompetenta killar som arbetar runt laget. Det jobbet som är gjort de sista 24 timmarna är exakt det som allt handlar om: Passion, glädje och kamratskap. Självklart behöver, och ska vi i Kungsbacka ha ett lag i div 1 inom ishockeyn.

Jag vet att klubben jobbat hårt sista tiden med ekonomin runt A-laget, och det är fortsatt tufft men jag är säker på att efter detta kommer vi hitta vägar tillsammans. För alla ungdomar, ledare, funktionärer så är det en stor inspiration och att ha förebilder i ett div 1 lag i sin hemmaishall. Jag anser att 2 timmar tittande på bra seniorishockey för ungdomar ger en stor dynamik i sitt eget spel. Positioner, karaktär, kyla med pucken, hur man hittar tiden på isen, hur man forecheckar och mängder av fler saker. Du lär dig så mycket genom att se och lära.

Kval är det bästa som finns, jag har själv spelat en del kval mellan Hockeyallsvenskan och div 1. inklusive kval med Hanhals Kings upp till div 1. Kval knyter ihop grupper för livet. Vi i teamet ser fram emot denna resa med grabbarna. Vi tillsammans med spelarna ska inse våra styrkor och spela därefter och på så sätt nå framgång genom 10 härliga matcher. Jag hoppas vi kan fira in sommaren med ett div 1 kontrakt, det är killarna och klubben värda.

Kvalet startar troligen 27 mars, och i skrivandets stund är inte spelschemat klart.