Inför Eskilstuna Linden

 

Ikväll är det dags igen för en ny spännande match i HockeyEttan södra vår med en ny bekantskap i vår hemmaborg. Eskilstuna Linden kommer på besök, ett lag som ligger alldeles bakom oss i tabellen i kampen om att vara på rätt sida om strecket. Vi förlorade vårt första möte då vi enligt tränarna inte kom upp i rätt standard, vi hoppas på revansch. Vi kommer till matchen med ett flertal bra insatser på raken. Vårt spel har förbättrats markant och det är riktigt kul att se vilken fin utvecklingskurva vårt unga lag haft/har.

Per Ljusteräng hur är läget inför kvällens fight?

– Bra, tycker jag. Vi är i bra form så känslan är god.

Ja formen är verkligen på topp, eller?

– På topp vet jag inte, jag tror vi har ytterligare en växel att lägga i. Vi spelar bättre och bättre så jag hoppas att den trenden håller i sig.

Vad tycker du är den stora skillnaden nu mot tidigare, vad gör vi bättre?

– Vårt passningsspel är på en helt annan nivå och med det levererar vi även i Pp sedan utvecklas vårt försvarsspel hela tiden. Vi ger motståndarna mindre och mindre tid och vinner puck snabbare. Sedan måste jag också nämna att vi verkligen spelar som ett lag med ett uppoffrande spel för varandra.

Hur ser du på kvällens match?

– De är ett spelskickligt lag med några tongivande spelare. De agerar lite ojämnt i matcherna men har en hög högsta nivå. Siffrorna i både Pp och Bp är likvärdiga med våra och vi ligger bredvid varandra i tabellen så det är två jämna lag så det kommer att bli en tuff kamp om poängen.

Vad blir våra nycklar?

– Vi måste fortsätta spela på det sättet vi gjort på slutet med försvarsspelet som grund. Kan vi sedan spela i ett högt tempo tror jag det gynnar oss. Disciplinen blir också en viktig faktor, vi måste hålla oss borta från utvisningsbåset.

Det blev inga nyförvärv innan ”deadline”?

– Nej, vi hade några trådar ute för att bredda laget men det gick inte i lås. Vi får fortsätta utveckla det lag vi har.

Hur formerar vi laget ikväll, är alla tillgängliga?

– Vi har som de flesta andra lag lite förkylningar som härjar men jag tror alla är redo för kvällen. Vi saknar Lindell, Svensson och Stuxberg sedan tidigare.

Lycka till, viktiga poäng som ska bärgas.

– Tack så mycket. Vi är väl medvetna om matchens betydelse så jag hoppas att det dyker upp lite mer folk på läktarna och stöttar oss. Det ger energi och hjälper spelarna mer än ni tror. Välkomna!

Om ni inte har möjlighet att se matchen LIVE i Kungsbacka ishall kan du se den här