Inför Mörrum hemma

Vår segersvit stannade vid tre raka, Nyköping blev för svåra senast. Vi tappade matchen ett par minuter in i andra perioden då vi släppte två mål inom en minut. Trots en stark avslutning sista halvan av matchen räckte det inte mer än till förlust med 4-3. Vi tar nya tag mot Mörrum, ett lag vi spelat jämna matcher mot i våra tidigare möten. De var på förhand en av de stora favoriterna i södra serien men har inte alls levt upp till förväntningarna, än vill säga. Vi får höja ett varningens finger då de verkligen besitter spetskompetens i herrarna Paulsson och Henrion. Just nu är vi före dem i en jämn men haltande tabell, en vinst skulle sätta oss i en bra position inför de avslutande omgångarna.

En viktig match, en ”sexpoängsmatch” skulle man kunna säga, håller du med Per Ljusteräng?

– Det gör jag, det är viktiga poäng på spel. Det ska bli kul att stå i båset och se hur det utvecklar sig.
Ytterligare en rolig och utvecklande match att spela för våra killar. Hoppas att det dyker upp mer folk på läktarna bara.

Kommer det att finnas någon form av nervositet som kan bli avgörande åt något håll?

– Det vet man aldrig men jag tycker vi har hanterat viktiga lägen i matcherna bra under en längre tid så för vår del är jag inte orolig. Hur det är för Mörrums del med allas förväntningar på deras axlar vet jag inte, jag hoppas det tynger dem…

Vad blir våra nycklar tror du?

– Som alltid en bra defensiv tillsammans med bra pucktempo och passningsspel.

Vi spelade bara med tre femmor senast, hur ser det ut nu? Får vi tillbaka någon?

– Vi får tillbaka Hector, Stuxberg och Fritiofsson. Vi saknar sedan tidigare Lindell och Svensson men även Strömberg är osäkert startande. Oavsett hur många vi kommer till spel med så kommer vi att göra en bra insats.

Då önskar jag lycka till.

– Tack så mycket. Jag vill återigen trycka på att jag tycker att vi är förtjänta av mer publik. Det var mer folk på läktarna senast mot Linden vilket märktes tydligt. Det var en spännande match så jag hoppas att de som var där då tar med sig en eller fler kompisar och dyker upp igen. Vi behöver ert stöd, tack!

Välkomna ner till hallen!