Backsidan förstärks ytterligare inför kvällens premiär

Det är Filip Persson, 19 år och som snart fyller 20 om några dagar. Han är född i Lidköping där han spelade i HC Lidköping fram till han var 16 år. När det var dags att välja gymnasium kom han in i Göteborg och flyttlasset gick redan som 17 åring. Han har senaste 4 åren gått på Frölundas hockeygymnasium. Där har han haft fyra lärorika år och en väldigt utvecklande miljö. Tufft att flytta till storstan som ung, Filip säger själv att det var tufft men att han utvecklats mycket som människa.

När vi frågar Filip om minnen från dessa fyra åren är det alla kompisar som man träffat som nämns först. När det kommer till hockeyminnen finns det både positiva och negativa. Först och främst är det en turneringsseger i Tyskland för två år sedan som raknas högst. SM-guld är något alla strävar efter och Filip & laget var riktigt nära första året men förlorade tyvärr i finalen och det blev ett silver.

Förra säsongen

Förra säsongen var hans sista på gymnasiet och då gästspelade han även i Hanhalströjan tack vare samarbetet mellan klubbarna. Han gjorde en stark insats och imponerade stort på Björn som haft tät dialog med Filip under vår och sommar. Det blev totalt 30 matcher förra året i Hanhalströjan plus att han gjorde 33 matcher i Frölunda J20. Hektisk men mycket rolig säsong säger Filip. Det var mycket nyttigt för mig att prova på seniorhockeyn.

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Som sagt jag spelade ju 30 matcher förra säsongen och fick ett mycket bra intryck av klubben. Jag har stort förtroende för Björn och Janne och tycker det är en bra förening och utvecklas i. Målet är ju att ta sig vidare i seriesystemet. Gör jag ett bra år i Hanhals Kings har jag bra chans att ta nästa steg.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare

Filip är back och beskriver sig själv som en offensiv sådan som gillar att föra puck. Ser sig själv gärna starta i egen zon och ta sig in i anfallszonen. Jag har ett bra skott så det försöker jag nyttja så mycket det går. Genom mina år i Frölunda har jag utvecklat min skridskoåkning och ser det som en styrka idag, säger Filip avslutningsvis.

Utanför isen?

Jag gillar att spela golf och paddel. Till vardags jobbar jag numera på Derome i Kungsbacka som jag precis börjat en anställning på. Sedan gillar jag givetvis att hänga med polare. Sedan någon vecka tillbaka bor jag numera i Onsala.