Hanhals Kings vinner över serieledarna

Kvällens drabbning mellan Hanhals Kings och Nybro blev en riktig nagelbitare. Nybro tar ledningen direkt i matchen efter bara 1:38 av W Alftberg. Serieledarna fick precis den starten dem önskade på bortaplan. Men 8:02 in i första perioden kvitterar Hanhals genom L Wahlberg 8:02 i powerplay assisterad av M Krämer & M Elfström.

Andre perioden startar på bästa möjliga sätt för Hanhals, M Ruuskanen gör 2-1 efter bara 53 sekunder assisterad av J Zarwel & M Krämer som gör sitt andra assist. Men likt Hanhals i första perioden reducerar Nybro i powerplay efter 15:12 genom F Stromberg.

Tredje perioden får en rivstart där gästerna gör 2-3 01:33 in i perioden av A Persson och 08:00 sätter F Stromberg 2-4 och plötsligt känns ledningen ganska säker för gästerna. Men Hanhals ville något annat och kvällens meste målskytt Markus Ruuskanen reducerar till 3-4 08:45 in i perioden assisterad av J Berger & R Rosenqvist. Bara drygt 3 minuter senare snappar Markus upp pucken som ligger fri framför Nybros mål och sätter in kvitteringen till 4-4 tid 11:58 och assisterad av J Zarwel åter igen.

Matchen går till förlängning som blir mållös och matchen avgörs på straffar där Isak Ragnevad och Oliver Celec blir matchvinnarna.

Skotten slutar 30 – 48

Janne säger efter matchen:

Vilken arbetsvilja och moral alla spelare visade upp. Trots två mål av gästerna i 3:e och underläge med 2-4 så lyckades vi vända matchen. Riktigt kul för alla inblandade. Det var nog inte många trodde före nedsläpp. Återigen helhjärtad insats av hela laget. Roligt att se vår 4:e line idag med våra ungtuppar som gick in helt respektlöst och gjorde det jättebra med den speltid de fick. Extra plus idag till Isak Ragnevad i målet och Markus Ruuskanen 4 målskytten. Välbehövlig vila imorgon och sedan börjar förberedelserna på söndag inför nästa match mot Borås borta på måndag