Andra raka vinsten

Så kom den andra raka vinsten i årets serie, när Sura besegrade Malung med 3-2 efter straffar. Logan Mick avgjorde straffläggningen med ett kyligt mål och Oliver Eriksson tog samtliga Malungs straffar.

Första perioden gick till hemmalaget, trots att det inte föll några mål. Men man hade konstant press mot Malungs mål, där målvakten Emil Jansson höll bortalaget kvar i matchen. Malung hade några framstötar mot Suras mål i första perioden, men ingen riktigt giftig. Skotten 12-7.

I andra perioden så tog Sura ledningen efter 16:46. Marcus Johansson slog en diagonalare innanför offensiva blå som Anton Ahlin sköt direkt på och André Astley Rydberg påpassligt styrde in i mål. Men hemmaledningen stod sig endast i 22 sekunder, Malung kontrade och en frispelad Leo Böris satte pucken i nät för bortalaget. Det här var också en jämnare period och bägge lagen hade många ypperliga chanser att öka på. Skotten i andra perioden 10-8

Den tredje perioden blev sevärd med matchens snyggaste mål när Blake Luscombe i 17:e minuten drog upp ett anfall på egen hand och dribblade bort två Malungspelare, skar in framför mål och la upp pucken med en backhand i krysset. Säsongens snyggaste mål så här långt.

Blake Luscombe
Blake Luscombe gjorde matchens snyggaste mål
Fotograf: Stefan Lindgren, arkiv

I slutet av matchen plockade Malung ut målvakten för att spela sex mot fem. Här blev Sura försvaret lite för passiva och Malungs Gabriel Olsson tryckte in kvitteringspucken. Skotten i tredje 5-11.

Så matchen gick till overtime där bägge lagen hade några bra chanser att avgöra, men stabilt målvaktsspel från både Oliver Eriksson i Sura och Emil Jansson i Malung gjorde att overtime slutde oavgjort. Skotten 1-1,

Så nu blev det Game Winning Shots där sura drog det längsta strået när Logan Mick kyligt åkte fram drög bort målvakten och lyfte upp pucken i nättaket. När sedan Oliver Eriksson motade Malungs alla tre straffar, så kunde hemmapubliken pusta ut och laget jubla över ytterligare två poäng.

Efter matchen fick hemsidan ett snack med coach Patrik Juhlin.

Grattis till ytterligare en seger.
– Tack så mycket, ja nu har vi vunnit två raka matcher. Jag var lite orolig att det skulle bli ett bakslag efter det fina spelet som vi visade upp i Mariestad. Men vi gjorde en nästan prickfri insats i dag.

Ja ni spelade verkligen förtroendeingivande.
– Precis, vi har lärt oss nu och grabbarna tror på sig själva, Vi skapar många bra målchanser, men vi måste sätta dem också. Vi hade kunnat gjort både tre och fyra mål i kväll. Men då gäller det att vi sätter chanserna.

Laget har gjort enorma framsteg tycker jag.
– Jo visst är det så, vi är tryggare i vårat spel och minimerar misstagen. Då stiger också självförtroendet och jag är helt säker på att vi kommer att utvecklas mer och i och med det ta flera poäng, avslutar Juhlin.

Surahammars IF-Malungs IF 3-2 (0-1, 1-1,1-1,0-0,1-0)
Skott; 30-27 (12-7, 10-8, 5-11, 1-1, 1-0)

Penalty 32:38 SUR 2 min. 33 UDD, Christofer Hooking
Goal 36:46 SUR 1 – 0 EQ 13 ASTLEY RYDBERG, André 66 AHLIN, Anton 24 JOHANSSON, Marcus
Participation (On ice) SUR: 9 13 22 24 66 81 MAL: 10 12 22 26 27 31
Goal 37:08 MAL 1 – 1 EQ 17 BÖRIS, Leo 18 JACOBS, Elias 100 KNUTS, Emil
Participation (On ice) MAL: 15 17 18 21 31 100 SUR: 16 24 36 41 65 81