Välkommen, Thomas Heden!

Här är Hanhals Kings nya tränare. Thomas Heden har skrivit kontrakt säsongen ut.

  • Det är utmaning av rang men samtidigt mycket inspirerande. Ser verkligen fram emot att få stå i båset igen och få tävla.

Thomas hockeykarriär startade på 80-talet i Skövde som också är hans moderklubb. Som lovande junior flyttade han till Kanada och spelade juniorhockey i tre år. Thomas berättar att han kom hem rejält stukad efter åren i Kanada och tyvärr avslutades hans hockeykarriär redan som 21-åring.

Genom Frölundas oldtimers kom han i kontakt med Frölunda. Hans steg in som tränare påbörjades genom Frölundas ungdomssektion där han började med att träna deras U12 lag. Efter tre år i klubben flyttade han upp och ingick i deras akademi. Där har han varit tränare både för U16 Elit samt J20 SuperElit. Senaste två säsongerna har han varit ansvarig för Hanhals Kings J-satsning mot Elit. Tyvärr satte pandemin stopp för avancemanget förra säsongen. Utöver klubblagsträning har han vid tre tillfällen varit huvudtränare för Göteborgs TV-pucklag. Det var även där Thomas och Björns vägar korsades första gången.

Varför föll valet på Thomas?

Med samarbetet mellan Frölunda HC och Hanhals IF har man som mål att Hanhals Kings skall ta steget upp i elit på juniorsidan. Björn var drivande att få in Thomas i klubben för tre år som juniortränare. När detta speciella läge dök upp var Thomas ett första val för Björn i jakten på ny tränare. Målet är tydligt från Björn till Thomas, se till att Hanhals Kings spelar Hockeyettan nästa säsong.

Vad blir fokus för dig nu när du kommer in i laget?

  • Jag måste givetvis fort lära känna gruppen, jag har haft några spelare innan i Frölundas juniorlag. Vi får ta matcherna som är kvar av grundserien för att lära känna spelarna. Jag är väldigt klar över vilken spelidé som vi skall tillämpa. Då jag är utbildad i Frölundas organisation är det den spelidén som jag kommer att sjösätta.

Vad har du för styrkor som tränare?

  • Jag är väldigt tydlig med hur jag vill att vi skall spela. Lärt mig mycket genom åren i Frölunda. Bygga lag och grupper är något jag sysslar med dagligen och som jag ser som en av mina styrkor. En viktig sak blir att varje spelare måste förstå sin roll i laget, detta är något vi måste jobba stenhårt med. Utbildning och ta poäng är stor skillnad. Nu gäller det att ta poäng därför gäller det att få killarna att tävla om varje moment.

Hur väl känner du till truppen, ser du några direkta förändringar som du kommer göra som du kan delge?

  • Jag har sett en träning så allt är väldigt nytt för mig. Men jag känner mig väldigt trygg med spelidén som skall genomföras och att en del av spelarna redan tillämpar stora delar av den i Frölunda. Så det blir väl den främsta förändringen som jag vet om nu. Sedan måste vi få tillbaka glädjen och att alla spelarna ger järnet för laget.

 

Fotograf Christian Wahlgren