Inför Borås HC – nya spelare i truppen

Sponsras av

Senaste två säsongerna har Hanhals Kings varit favoriten i mötena mot lokalkonkurrenten Borås HC. Men i senaste mötet början av december ändrade Borås HC på det och vann i Kungsbacka ishall med klara 1-4. Sedan dess har Borås HC haft det tufft och Hanhals Kings bytt tränare i båset & fått ny energi i laget och också vunnit fler matcher. Starten på vårserien har för båda lagen varit väldigt blandad, Borås HC kommer från en storförlust hemma mot Kalmar HC med 4-11 & Hanhals Kings en för många överraskande seger borta mot KRIF Hockey på straffar.

Thomas Heden tränare Hanhals Kings är tydlig med att Borås HC kommer till Kungsbacka ishall idag och är rejält revanschsugna efter förlusten samt att man vet att man kan slå Hanhals Kings på bortaplan vilket man då gjorde senast. Han avslutar med att säga ”Vi är redo!”

Förstärkningar från samarbetsklubben Frölunda HC

Liam Dower Nilsson, fotograf Christian Wahlgren

Hanhals Kings förstärker truppen rejält på forwardssidan ikväll när man plockar in de två unga talangerna Liam Dower-Nilsson och Ludwig Persson. Ludwig som senaste månaden spelat regelbundet med Frölunda i SHL har fått svårt med speltiden sedan JVM spelarna kommit tillbaka till laget. 13 matcher har det blivit i SHL än så länge denna säsong. Liam som fick en speciell start på sin SHL karriär har spelat 5 matcher med begränsad speltid & är säkerligen väldigt spelsugen ikväll när han tar på sig Hanhals Kings tröjan. Det är en mycket nöjd tränare i Hanhals Kings som säger så här om sina två nya spelare ”Vi är inne i en intensiv hockeyperiod just nu med 3 matcher i veckan. Därför lyfter vi in Ludvig Persson och Liam Dover Nilsson samt för att både bredda och spetsa truppen den närmaste perioden”

Ludwig Persson, fotograf Christian Wahlgren

Truppen ändras även på backsidan där Oskar Pettersson fick en  ”upper body” skada på uppvärmningen senast och spelar inte ikväll. Han ersätts av Axel Kumlin.

Vi ser fram emot en match i vår smak, högt tempo och bra tävling avslutar Thomas Heden med & som vanligt sänds matchen live på https://play.staylive.se/hanhalskingsif