Janne Karlsson klar för Kiruna AIF

Idag stod det klart att Janne Karlsson, tränare för Växjö Lakers J20 kommer att få en roll i Kiruna AIF under resten av säsongen.

Karlsson har en gedigen erfarenhet både som spelare och tränare. Som tränare har han varit ansvarig för bl.a. Björklöven, Södertälje, Växjö och Karlskrona. En riktig fjäder i hatten från tränarkarriären var när Janne var med och förde upp Växjö Lakers till SHL säsongen 2010/2011.

Han är uppvuxen i en riktig hockey- och AIF-familj. Förutom att han själv startade sin hockeykarriär i klubben så är hans äldre bror Lasse Karlsson, med bl.a. ett VM-guld från 1987 på meritlistan, också fostrad där. Brödernas pappa Becke Karlsson var tränare i laget säsongen 1973/1974 när AIF spelade i dåvarande högstaligan, Allsvenskan.

Nu är Janne alltså tillbaka där allting en gång startade för att bidra med sin erfarenhet.

Hemsidan tog ett litet snack med Janne:

Välkommen till AIF!

Det här slog ner som en liten bomb!
Jag har haft en bra dialog med Johnny (Mauritzson, tränare i AIF, reds. anm.) de senaste veckorna och jag ska fungera som en mentor åt tränarna Johnny och Sammy samt hjälpa till med organisationsarbetet resterande del av säsongen.

När kommer detta samarbeta att starta?
Jag flyger upp till Kiruna på söndag och det passar bra just nu eftersom vi har pausat juniorverksamheten.

Vad är din roll i Växjö Lakers?
Jag är ansvarig för hockeygymnasiet samt coach för Växjö Lakers J20. Vi har redan tre spelare från vår verksamhet i AIF, Frängqvist, Leijonhufvud och Kruukka.

Det ska bli kul att komma upp och hjälpa min moderförening, jag lämnade Kiruna 1982 för spel i MoDo.

Tack för pratstunden Janne!
Tack själv!

Kiruna AIF vill rikta ett extra tack till Växjö Lakers för det fina samarbetet och välkomnar Janne till AIF!

Läs mer om Janne på Eliteprospects.