AIF tappade segern i sista perioden

Oscar Haaraoja satte 2-1 för AIF mot Östersund.

Ny match för AIF när Östersund gästade Lombia under onsdagen. Hemmalaget gjorde ett par förändringar från gårdagen och Alexander Nilsson tog plats mellan stolparna samtidigt som Joakim Nilsson bytte kedjekamrater med Arvid Kruuka.

Inledningen blev annars en svängig historia och AIF var betydligt piggare och aggressivare än senast mot Hudiksvall. Eter drygt fem minuter fick Nilsson i målet göra ett ingripande direkt efter en tekning men hemmalaget var annars bra samlade i egen försvarszon och höll ihop spelet. Arvid Kruuka och Richards Bernhards skapa en målchans för de svartgula, men det var tillslut gästerna som något snöpligt tog ledningen efter 9.02. Efter en vunnen tekning i AIF:s försvarszon kom skott från blålinjen som tog på egen spelare och man fick sedan pucken tillbaka i retur för nytt skottläge i slottet och pucken smet in under stöten på duktige Alexander Nilsson fram till 0-1.

AIF fick till ett riktigt bra byte där man pressade på i anfallszonen och Arturs Homjakovs stressade en Östersundsback bakom mål som drällde med pucken till Ricards Bernhards framför kassen och det var kvitterat efter 13 minuter. Målet gav hemmalaget luft under vingarna och man spelade bra samtidigt som Östersund alltid var farligt när de fick chansen.

Andra perioden så och Nilsson i hemmakassen avvärjde ett tre mot ett läge under den första minuten. Backen Philip Kemi drog iväg ett lurigt skott för styrning men det var gästerna som hade det mesta av spelet. Efter drygt 11 minuter kom så ledningsmålet för AIF. Fjärdelinan checkade bra i anfallszonen, fick fast pucken och Daniel Bäckström bakom kassen hittade Oscar Haaroja som fri mitt i slottet distinkt satte 2-1. Man redde sedan ut ett numerärt underläge, spelade smart och klev på högt när tillfälle gavs.

Sista rundan och AIF kom ut på hälarna vilket Östersund utnyttjade omedelbart med ett par snabba passningar, läge två mot ett och det var 2-2 på tavlan efter nio sekunder. Det gav också gästerna ett rejält momentum i matchen och man tog över taktpinnen. AIF fick sedan chansen i ett numerärt överläge efter tio minuter som gav mycket puckinnehav men få chanser. Östersund satte segermålet strax efter AIF:s power play. Man la en djup puck från egen zon ner till vänstra tekningscirkeln och hemmalaget stirrade puck, tappade markering och Johan Mörnsjö fick stå fri vid bortre stolpen och raka in 2-3. Svartgult redde sedan ut ett numerärt underläge men slutforceringen från AIF blev aldrig av. Strax efter att man plockat Nilsson drällde man med pucken bakom egen kasse och Henrik Marklund satte enkelt 2-4 i tom bur. Skotten totalt 17-34.

Närmast väntar första längre bortaturnén för AIF i allettan när man under nästa veckoslut åker till Hudiksvall och sedan dubbla möten mot Strömsbro.