Uddamålsförlust för AIF

Philip Kemi och AIF föll med uddamålet mot Strömsbro.

Dags för andra ronden mellan Strömsbro och AIF och det var ett betydligt piggare AIF som inledde matchen idag. Oscar Haaraoja oroade efter ett par minuter och man hade ett skapligt numerärt överläge där man spelade runt bra men inte fick till de heta chanserna. Man klarade sedan av ett numerärt underläge utan större besvär och Oskar Fredriksson hade ett bra skott i tolfte minuten. Ledningsmålet kom efter 18.05 när AIF:arna stirrade mycket puck bakom eget mål och missade en fri hemmaspelare i slottet. Det var en snabb period med få avblåsningar och skotten jämna 12-11.

Andra perioden började med att Marcus Runnkvist och Rihards Puide skapade ett bra läge direkt på nedsläpp. Hemmalaget vaskade sedan fram ett par halvchanser men Aleksanteri Heiskanen i målet var på tå och klev fram när det behövdes, bland annat så tog han ett friläge efter fem minuter. Strömsbro fick sedan ett power play och man pressade på men Heiskanen var omutlig. Numerärt överläge så för AIF och man tryckte på bra. Tillslut satt också kvitteringen. Philip Kemi hittade Oskar Fredriksson som mellan tekningscirklarna drog på det hårdaste slagskott som vi skådat på länge och det sjöng i krysset fram till 1-1 efter 7.34. AIF tog sedan över mycket av spelet och man höll Strömsbro effektivt utanför boxen.

Sista perioden så och AIF klarade av ett numerärt underläge i inledningen men Strömsbro fick bra press och snurrade runt i AIF:s försvarszon. De svartgula kom tillbaka in matchen igen när man skapade ett bra tryck i anfallszon där Oscar Haaraoja var nära att sätta pucken. Segermålet kom efter 10.57 och det föregicks av att en hemmaspelare satte klubban på ett olämpligt ställe på Arturs Homjakovs som stöp i isen, AIF:arna slutade spela, domarna lät spelet fortgå och Viktor Ehn kunde enkelt göra 2-1.

AIF skapade sedan chanser i ett numerärt överläge där man prickade stolpen och Rihards Puide hade också ett bra läge med tre minuter kvar. Man tog time out i slutminuten, plockade Heiskanen och vaskade fram ett par farligheter genom Oskar Fredriksson och Philip Kemi men fick inte in pucken. Matchen avslutades sedan väldigt tråkigt med ett fult yxhugg från en hemmaspelare på Marcus Runnkvist. Skotten totalt 45-38. AIF vänder hemåt och på onsdag gästar Piteå Lombia med nedsläpp kl 19.