Blekt AIF förlorade i omstarten

Hudiksvall gör 0-1 bakom Aleksanteri Heiskanen i AIF-kassen.

Omstart igen efter jul- och coviduppehåll för AIF när tippade topplaget Hudiksvall kom på besök. Hemmalaget dras fortfarande av sviterna från covidutbrottet före jul som tvingade laget att ställa in två matcher och pausa verksamheten. Arvid Kruuka är tillbaka i AIF på lån under två matcher och han ersatte Marcus Runnkvist i förstalinan.

AIF såg annars lite ringrostigt ut och Aleksanteri Heiskanen fick göra sitt första ingripande i AIF-kassen redan efter en halvminut. Daniel Bäckström skapade en halvchans när han drev in på mål men bortalaget tog ledningen efter ett snabbt uppspel från egen zon. Tre mot två med ett snyggt avslut och det var 0-1 efter 06.35.  Joacim Ericsson åkte sig till ett bra läge i slottet men det var annars sparsamt med möjligheter för hemmalaget och Hudiksvall fick till ett bra tryck i AIF:s försvarszon under ett par byten i slutet av perioden. Efter puckdräll i egna sarghörnet med en misslyckad rensning tog så bortalaget vara på chansen och det var 0-2 på tavlan efter 19.06. Skotten 14-5 till Hudiksvall och det sa mycket om matchbilden också.

Andra perioden inledde AIF i numerärt överläge där man egentligen inte skapade någonting och den första riktiga målchansen kom istället genom Oscar Fredriksson i slottet framför mål efter nästan tre minuter. Gästerna var sedan nära att utöka men Heiskanen räddade snyggt innan pucken tillslut hamnade i hemmakassen bytet efter. Hudiksvall kom i ett två mot ett och AIF undanröjde första läget men hamnade i famnen på Heiskanen och 0-3 satt efter 4.22. Arvid Kruuka fick sedan en bra möjlighet när pucken studsade konstigt i plexiglaset men inget mål. Hudiksvall hade ett riktigt bra power play, Heiskanen räddade ett par gånger om och det var en snabb andra runda med få avblåsningar. Skotten 13-9 till bortalaget.

Sista tjugo så och bortalaget var numret större och kontrollerade det mesta. Inte minst vann man många tekningar under hela matchen och fick därmed ofta starta med puckinnehav. AIF hade förtvivlat svårt att skapa några hetare målchanser och att komma in på mål ordentligt. Hemmalagets Ricards Bernhards missade ett friläge vid 0-4 men Hudiksvall utökade istället ledningen fram till 0-5 när Gustav Lindström dundrade in pucken. Man avrundade sedan med två snygga mål i numerärt överläge fram till 0-7 när de svartgula drog på sig utvisningar. Skotten totalt 45-19 i Hudiksvalls favör.

AIF får ta nya tag och har match redan imorgon när Östersund gästar Lombia. Nedsläpp klockan 19.