Svag andra period AIF:s öde i Piteå

Oscar Fredriksson gjorde AIF:s mål mot Piteå.

Så var det dags för AIF att spela sin premiärmatch i Allettan när man under söndagen reste till Piteå. Glädjande nog var backen Mikko Kumin med i spel igen efter sin skadefrånvaro och Marcus Rhodin var tillbaka på backplats efter att ett par veckor fått spela forward.

AIF inledde piggt och klev på högt i banan för att störa Piteå. Oscar Fredriksson fick också matchens första chans i inledningen men strax efteråt så gör istället hemmalaget 1-0 efter att pucken touchat en AIF:are framför Alexander Nilsson i målet. Första perioden var annars jämn spelmässigt med Piteå som det mer puckförande laget. AIF:s fjärdekedja med Bäckström-Puide-Haaraoja fick fast pucken in anfallszonen ett par byten och skapade ett par fina målchanser, b la hade Richards Puide ett bra skottläge men sköt rakt på John Westermark i hemmabur

en. AIF vann många tekningar och backen Anton Fält fick på ett bra skott på mål, Viktor Mikko hade en farlig styrning och Nilsson i AIF-målet gjorde en fin räddning när Piteå kom i ett två mot ett läge. I slutet av första rundan fick AIF spela fem mot fyra och man skapade press vilket tillslut ledde till ett närmast öppet mål för Oscar Fredriksson som träffade stolpen. Skotten slutade 14-12 i AIF:s favör.

Andra perioden hann knappt börja innan Oscar Fredriksson skrinnade in efter vänstersidan och letade efter Viktor Mikko som drev mot kassen men pucken styrdes istället in i eget mål av en Piteåspelare. 1-1 efter 37 sekunder. Efter det var AIF riktigt på gång och hade ett par bra möjligheter till att ta ledningen, b la kom Ricards Bernhards helt ren från blålinjen men brände friläget.
Piteå tog sedan ledningen på en chans som egentligen kom från ingenstans och det förändrade också matchbilden. Nilsson i buren var skymd och Henrik Claeson kunde prickskjuta in 2-1 till Piteå efter fyra minuter. Hemmalaget satte två snabba mål i numerärt överläge och efter 8.45 kom också 5-1 genom Carl Becker som styrde in pucken i nättaket och då genomförde AIF ett målvaktsbyte. Aleksanteri Heiskanen kom in och hann släppa in en puck innan perioden var över. Skotten 19-10 till Piteå som tog över spelet helt efter AIF:s fina inledning. 6-1 på resultattavlan var inte riktigt rättvist men det är som bekant målen som räknas i hockey.

AIF:s chans i sista perioden var att få in en snabb puck men istället satte hemmalaget 7-1 efter dryga minuten och resten blev mer av akademisk betydelse. Oscar Fredriksson samarbetade med Viktor Mikko när han fastställde slutresultatet 8-2 genom en backhand med ett par minuter kvar att spela. Skotten totalt 48-37.

AIF får ladda om och får chans till revansch på onsdag då man reser till Boden.