Bra insats men inga poäng mot Surahammar

AIF förlorade borta mot Surahammar med 4-1.
Foto. Roland Nutti.

Topplaget Surahammar stod för motståndet under söndagen. Första perioden blev en rätt chansfattig historia trots böljande spel. AIF redde ut ett numerärt underläge i inledningen där bästa chansen var ett skott från Elias Klockare. Bortalaget höll ihop laget bra och gjorde det svårt för Surahammar att snabbt ta sig genom mittzonen. Ledningsmålet kom efter 14.19. AIF:arna gick bort sig i rundhörnet och glömde bort en hemmaspelare som ostört kunde skjuta in 1-0. Man fick sedan chansen i ett numerärt överläge men det gav ingenting och Marcus Runnkvist var nära att kvittera med tio sekunder kvar. Trots allt en godkänd första r

unda av AIF och man vann också skotten med 9-8.

I andra perioden blev det mer Surahammar inledningsvis och man fick tidigt in 2-0 efter ett distinkt avslut i krysset från slottet bakom Alexander Nilsson i kassen. Reduceringen kom i numerärt överläge efter 16.15. AIF skapade ett bra tryck och Oskar Fredriksson sökte medspelare framför mål, pucken tog på en försvarares skridsko och gick in mellan benen på hemmamålvakten. Efter det var bortalaget bra på gång, lyfte upp spelet och vaskade fram ett par chanser innan pausvilan.

Sista perioden så och Joacim Eriksson fick första läget direkt i inledningen med en backhand från nära håll. Det var mycket AIF under de första tio minuterna när man klev högre upp och satte hårdare press. Ett numerärt underläge städades undan, Alexander Nilsson gjorde en snygg plockning från nära håll innan Viktor Mikko avancerade längs högerkanten och träffade stolpen klockrent efter 11 minuter. 3-1 blev matchavgörande och det kom efter en diagonalpassning genom mittzon som hemmalaget enkelt läste och vände blixtsnabbt. Nilsson tog första skottet men kunde inte göra något åt returen. Det var olyckligt för AIF som dock fortsatte mala på och skapa tryck framåt utan att komma riktigt nära. 4-1 kom sedan i tom kasse efter att AIF tidigt plockat Nilsson och satsat på sex mot fem. Skotten totalt 36-30 till AIF. Nästa helg väntar matcher hemma på Lombia när Borlänge och Strömsbro kommer på besök.