Kiruna AIF förstärker på backsidan

Sista dagarna innan transferfönstret stänger så har Kiruna AIF gjort klart med ett lån av backen Nils Nordh från Mora IK.

Nordh är född 2002 och precis 19 år fyllda. Han fick sin hockeyfostran i Söderhamn där han redan säsongen 16/17 fick prova på spel i division 2 med Söderhamn/Ljusne HC. När det var dags för gymnasiet flyttade Nils till Mora och spel i Mora IKs juniorverksamheter.

Under förra året fick han representera Sverige i en landslagsturnering för U18 landslag, han står även noterad för några matcher i HockeyAllsvenskan för Mora IK.

Samtidigt så står det även klart att backen Nils Inga återvänder hem till Kiruna och AIF för resten av säsongen. Inga har efter sina juniorår i AIF representerat Piteå HC en säsong och kommer nu närmast från Björklöven J20.

Vi välkomnar Nils och Nils till AIF!

Hemsidan tog ett snack med Nordh:

Varmt välkommen till Kiruna och AIF!
Tack så mycket! 

Hur kom det sig att valet föll på Kiruna AIF?
Jag fick ett gott intryck och tyckte det lät intressant. Självklart så handlar det om att jag  är riktigt spelsugen också.

För dom som inte vet vet du är, Vem är Nils Nordh?
En ödmjuk och målinriktad hälsing.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Fysisk stark tvåvägsback med ett bra spelsinne. 

Du har hunnit med några U18 landskamper och även spel i HockeyAllsvenskan med Mora denna säsong.
Det stämmer, jag blev uttagen att vara med på en fyrnationsturnering förra säsongen. Det var en riktig häftig känsla att få sätta på sig den blågula landslagströjan. 

Jag har spelat fyra allsvenska matcher med Mora denna säsong. 

När beräknas du anlända till gruvstaden?
Jag åker upp till Umeå i morgon och möter laget där, sen hoppas jag på spel mot Vännäs på söndag. Därefter följer jag med grabbarna i bussen och anländer till gruvstaden söndag/måndag. 

Tack för att du tog dig tid och varmt välkommen till Kiruna och Kiruna AIF!
Tack själv!

Läs mer om Nils Nordh på Eliteprospects.

Läs mer om Nils Inga på Eliteprospects.