Avgörandet – vilket lag får kvala?

Sponsras av

Under en längre tid har det varit klart att Halmstad Hammers HC tar Play-In platsen. Men däremot har det varit ovisst vem av Kalmar, Tranås & Hanhals Kings som tar 2, 3 eller 4 platsen i tabellen. För alla fans & Hockeyettan är det ju precis så här man vill ha det, allt avgörs i sista omgången. För så är det, Kalmar sitter dock säkert med +18 mål, Tranås +10 och Hanhals Kings -1. Därför står det huvudsakligen mellan Tranås & Hanhals Kings i eftermiddag.

En del frågor man ställer sig inför eftermiddagen?

Kommer Halmstad Hammers HC gå för vinst när man redan är klara och gör sig redo för första Play-In matchen nästa vecka? Redan klara Kalmar HC som möter ett hungrigt Hanhals Kings på bortaplan, orkar man tända till? Som det ser ut kommer det bli en otroligt spännande eftermiddag som startar 16:00. För Hanhals Kings gäller minst en poäng och Halmstad måste slå Tranås. Alt måste Hanhals Kings ta fler poäng än Tranås idag.

Tidigare möten mellan lagen

Senaste matcherna mellan Hanhals Kings och Kalmar HC har slutat med bortavinster i vårserien. Hanhals Kings hemmaform har varit sådär, men sista tiden har man förbättrat den med några vinster, som vanligt kollar vi av läget med Hanhals Kings tränare Thomas Heden. Som kan coacha sin sista match för laget ikväll om det går vägen, annars väntar ytterligare 4 matcher i kvalserien.

Hur har veckan varit för laget sedan den snöpliga förlusten borta mot Tyringe?

Vi har haft en bra vecka, grabbarna har gjort bra träningar. Alla grabbar är förstås besvikna över senaste matchen, känslan är att laget redo & gå ut och göra en kanoninsats.

Tufft läge vad säger man till spelarna?

Idag skall det avgöras och det gäller och gilla läget och fokusera på vår uppgift. Allt som inte vi kan påverka lägger vi ingen energi på. Vi ser fram emot matchen och spela matcher som gäller mycket är inspirerande.

Hur ser laget ut i eftermiddag?

Samma lag som sist. Vilket innebär att Isak Ragnevad står i kassen. Hanhalsfostrade Erik Andersson spelar fortsatt i andra linan med Lukas Wahlberg och Johan Zarwel.

Matchen sänds som vanligt av vårt egna webb-tv team och kommenteras av Björn Roussakoff. Klicka här för att komma till sändningen.

Som ni alla vet jobbar klubben med Corona Stödet, klicka in här och se alla företagare och privatpersoner som hitintills valt att stödja föreningen. Vi hoppas även du vill vara med och stödja föreningen. Lämna ditt bidrag här, varje krona räknas – Tack!