Kaptenen lägger skridskorna på hyllan

Han kom till föreningen inför säsongen, då stod det klart att Jens Hellgren var i slutet av sin långa framgångsrika karriär. Det kan jämföras med när Andreas Elofsson kom hem och gjorde några säsonger slutet på karriären. Men redan efter en säsong har rutinerade backen bestämt sig för att lägga av.

Vi ringer upp Jens idag och det är fullt liv i bakgrunden, barnen har studiedag säger Jens. Han är hemma från jobbet som numera är på kommunen som fastighetsskötare. Något som han verkligen trivs med, det är första “riktiga” jobb han har då han levt på sin hockey sedan ung ålder, vilket många drömmer om. Familjen bestämde sig för att flytta till Västkusten i och med att hans fru kommer härifrån och svärföräldrarna även bor här. Vi som har barn vet att det är skönt med lite extra hjälp, speciellt när barnen är små.

Vi ber Jens ta oss tillbaka till lördagens match. Jens beskriver den som extra nervös, mycket stod på spel och laget ville givetvis undvika ett ovisst kval. Som Kapten och nyförvärv inför säsongen var det givetvis mycket press på Jens. Efter stor dramatik gick det tillslut vägen. Vilket förstås blev ett bra slut på hans långa framgångsrika hockeykarriär.

Jens hade gärna fortsatt med sin hockey några säsonger till, men kroppen har sagt sitt. Runt jul var Jens skadad en längre tid i samband med tränarbytet. Det var inte självklart för Jens att detta skulle bli hans sista säsong, men i takt med skadorna runt nyår växte beslutet fram och tillslut blev det ohållbart. Jens nämner även att han inte känt att han kunnat hålla den nivån som han vet att han kan.

Jens framtid inom hockeyn är oklar, men det är helt klart att han inte fortsätter som spelare. Klubben vill givetvis dra nytta av Jens rutin och vem vet, kanske dyker Jens upp i ishallen igen när allt landat. Närmaste tiden är det familjen och jobbet som är i fokus.

Vi i klubben tackar Jens för detta året och önskar han all lycka i framtiden med familj och jobb.