Trio av egna juniorer signerar A-lagskontrakt

Våra framgångar med egna produkter fortsätter. Senaste säsongen hade en handfull spelare testat på Hockeyettan och Oskar & Gustav fick A-lagskontrakt och spelade flertalet av matcherna i årets serie. Nu är det dags för ytterligare tre juniorer att signera sina första A-lagskontrakt. Robin Vikström, Albin Rundberg & Erik Andersson.

Robin Vikström som spelat i klubben sedan U16, kommer från Bua och har Veddige som moderklubb. Bor idag hemma hos sina föräldrar i Bua. Tar studenten till sommaren & går teknik på Aranäs. Vi frågar Robin hur detta märkliga år varit?

  • Corona året har varit annorlunda, säsongen började normalt med försäsong och matcher. Men efter tre seriematcher stängdes serien ner och vi fick inte heller vara på is. Det blev fys hemma på egen hand.
l>

Albin Rundberg som började sin karriär i Hanhals IF hockeyskola är sjukt taggad med nya A-lagskontraktet och med kommande säsong. Vi frågade även Albin vad han säger om säsongen?

  • Jätteannorlunda! Tufft att träna på egen hand, vi alla fick varsitt fysprogram som vi skulle följa dagligen. Hemmafys & hemundervisning blev väldigt utmanande för mig. Man kom ur alla rutiner och jag erkänner det var väldigt utmanande att motivera sig. Men när Heden kom in i Alaget fick jag chans att börja träna på is igen vilket var otroligt roligt. Året slutade ju med en match i Hockeyettan vilket gav mig grym energi för kommande år.

Erik Andersson precis som Albin började sin karriär i Hanhals IF hockeyskola. ”En perfekt klubb för mig att kunna utvecklas och kunna ta lärdom för att bli en så komplett hockeyspelare som möjligt. Hanhals Kings har ända sedan hockeyskolan stått mig nära och hjärtat så var en självklarhet att skriva på när jag fick chansen i A-laget” säger Erik.

En udda säsong i hans karriär där han fick chansen i A-laget men pandemin gjorde att Erik inte fick chansen att ta steget fullt ut. Erik säger själv om säsongen:

  • En lärorik och rolig säsong trots Covid-19 slutade på ett bra sätt. Jag fick ta steget in i seniorhockeyn och vara med och hjälpa laget stanna kvar i hockeyettan. Ser nu fram emot ett nytt år med förhoppningarna att kunna bidra så mycket som möjligt till laget, både på och utanför isen.

Alla tre killar är födda 2002 och kommer även spela i mån av tid i klubbens J20 lag under kommande säsong.