Albin Svensson #24 förlänger

Han kom till denna säsongen för att göra sitt första år som senior. Den högerfattade forwarden hade tidigare enbart spelat juniorhockey. Han började sin resa i moderklubben Vänersborg innan flyttlasset gick till BIK Karlskoga för spel i J18. Säsongen 18-19 blev det spel i Västerås J20 lag innan han kom till Hanhals Kings för premiär i seniorsammanhang. Albin säger själv så här om den lite märkliga säsongen som precis avslutats.

– En speciell säsong såklart med Corona och vad allt det inneburit, tränarbyte och en kamp in i det sista för att säkra kontraktet i Hockeyettan. Vi gick väldigt starkt som lag efter jul och tror det har gett mersmak i hela laget. För min del var det min första säsong som senior som präglats av mycket skador. Men lärt mig oerhört mycket och känner verkligen att jag kan och kommer ta nästa steg nästa år.

En av anledningarna till att Albin valde Hanhals Kings som sin nya klubbadress har bland annat att göra med avståndet hem till familjen. Kungsbacka till Vänersborg är nära hem till föräldrar både för mig och min flickvän. Var det självklart för Albin att förlänga en säsong till med klubben?

– Som jag sa innan så gav slutet på säsongen mersmak och jag känner verkligen att jag kan utvecklas för att ta nästa steg, vilket därför gjorde att det kändes rätt att stanna kvar i klubben minst en säsong till. Sedan trivs jag bra i staden samt med jobbet som funkat utmärkt.

Albin gjorde 31 matcher, 2 mål & 7 assist