Eliasson tar klivet upp till representationslaget

Erik Eliasson klockades den föregående säsongen för 12 matcher i HockeyEttan med Kiruna AIF där han visat framfötterna såpass att han nu alltså belönats med ett tvåårsavtal, vilket han valt att skriva på. 

Erik, som är född 2001, är en spelskicklig back som kan göra det oväntade. Och nu tar han steget från föreningens J20 upp till representationslaget.

Hemsidan tog ett kort snack med den lovande backen:

Förste man att signa nytt kontrakt, och på 2 år dessutom! Dina känslor och tankar om det?
Jag är riktigt taggad på kommande säsong så det känns riktigt roligt å spännande!

Du fick känna på hetluften i A-laget några matcher förra säsongen, hur känns det att vara med från start i år och dessutom kunna vara med redan från sommarträningen?
Det känns riktigt kul att få vara med ända rån start så man få vara med hela vägen på denna förhoppningsvis magiska resa.

Du har spelat juniorhockey i både Kiruna AIF och Kiruna IF, men nu blir det seniorhockey i AIF. Varför föll valet på svartgult och hur har första säsongen i A-laget varit?
Det stämmer, det var riktigt lärorikt att få vara med förra säsongen och riktigt kul att få spela med de spelare man kollat på när man var liten grabb. AIF känns som en seriös förening där man verkligen får chansen att utvecklas både på och utanför isen.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare?
En hårt jobbande back som gillar det offensiva spelet extra mycket.

Slutligen, om du fick välja en tränare och en spelare som AIF skulle signa upp kommande säsong vilka väljer du? Du får välja fritt där ute i vida världen.
Nämner två tränare, Janne Karlsson tillsammans med Anders Kruukka hade vart en härlig duo, Spelare får bli Kyle Brothers för jag gillar hans smartness skarpt!