Gustav Göransson klar för andra året

Han har växt upp i korridorerna och gick hela vägen och har precis avslutat sin första säsong i klubbens A-lag. Gustav har lyckats med det som många drömmer om att få spela regelbunden seniorhockey redan som 18-åring. Drömmen gick verkligen i uppfyllelse då han spelade 37 matcher. Det blev 5 poäng totalt.

Vi kollade av med Gustav vad han hade och säga om gångna säsongen?

  • Gångna säsongen har varit riktigt lärorik för mig. Är inte helt nöjd med den men känner att jag har kommit en bra bit in i seniorhockeyn.

Tanken för Gustav som är född 2002 var ju att äntligen hjälpa klubbens J20 lag att ta steget upp i Elit men pga. Corona så har Gustav & klubben missat chansen att gå upp två år i rad. Pandemin är inget vi kan göra åt, men för Gustav finns fortsatt en chans kvar att bidra till att klubben äntligen återfinns i J20Elit säsongen 2022/2023. Men självklart blir det fokus på att fortsätta vara en ordinarie spelare i klubbens A-lag. Med en säsong i bagaget blir det lättare för Gustav att ta nästa steg.

Var det då självklart för Gustav att förlänga med klubben säsongen 2021/2022?

  • Förlängningen var självklar för mig då jag känner att jag kan utvecklas i Hanhals Kings. Jag vill utveckla mitt spel och känner att den goda hockeymiljön i klubben & Hockeyettan kan göra det möjligt.

Info om Gustav

Gustav Göransson 19 år med Hanhals Kings som moderklubb. Gustav har framgångsrikt gått igenom klubbens alla åldersgrupper. På hans meritlista som forward kan tillskrivas: 29 poäng på 26 matcher i U16 Elit, 29 poäng på 20 matcher i J18 Div 1 och förra säsongen i både J18/20 77 poäng på 44 matcher.