Forward kritar på för Kiruna AIF

Målvakten Alexander Nilsson skrev på för AIF tidigare under veckan, nu står det även klart att hans lagkompis från Kalmar, Joakim Nilsson också väljer den svartgula klubben i norr.

Joakim är 22 år gammal och är precis som Alexander fostrad i IK Oskarshamns ungdomsverksamhet där de följt varandra genom åren. I Oskarshamn fick även Joakim testa på Allsvenskt spel i några matcher innan han tog a-lagssteget på riktigt och hamnade i Kumla HC i Hockeyettan. Därefter blev det en säsong i Tyringe innan han i slutet av förra säsongen återförenades med ungdomskompisen Alexander i Kalmar HC.

Nu ska de båda ta sig an den norra Hockeyettan tillsammans och representera Kiruna AIF och vi ser mycket fram emot att se dom ”in action” hemma på Lombia i vinter.

Hemsidan tog ett snack med Joakim:

Varmt välkommen till Kiruna och AIF!
Tack så mycket! Det ska bli väldigt kul att få representera AIF i vinter. 

Du väljer samma spår som Alexander Nilsson och flyttar norrut, hur gick tankarna där?
Ja precis, jag känner både Alexander och Samuel (Hou Gustafsson som skrivit på för AIF tidigare reds. anm.) väldigt väl sedan tidigare så det ska bli roligt att få spela ihop med dom i Kiruna! Jag har aldrig varit så högt upp i landet innan så det blir ett spännande äventyr.

För de som inte känner dig, vem är Joakim på isen och utanför?
På isen är jag en hårt jobbande forward som är skridskostark och har ett bra skott. Som person är jag lugn och snäll och har nära till skratt.

Vad vet du sen tidigare om staden Kiruna och föreningen AIF?
Jag vet faktiskt inte så mycket om Kiruna som stad så det ska bli spännande att få komma dit och utforska den! Jag vet att det är en anrik förening som fostrat många bra spelare genom åren.

Ryktas om att du är en hård spelare, utlovas det tacklingar i vinter?
Haha, absolut kan bli en och annan tackling i vinter.

Återigen varmt välkommen till stadens lag!
Tack så mycket, det känns väldigt bra att vara en del av AIF-familjen.

Läs mer om Joakim på Eliteprospects.