Backgeneralen förlänger med Kiruna AIF

Inför säsongen 17/18 anslöt sig den Kirunafödde Philip Kemi till Kiruna AIF från den franska andraligan för att vara med på resan mot Hockeyettan, och som han gjorde det! 

Med 53 poäng på 27 matcher från backplats var Kemi en stark bidragande orsak till att föreningen lyckades avancera i seriesystemet. Och sedan dess har han varit en tillförlitlig poänggörare från blålinjen för AIF i Hockeyettan där han stått för fina 55 poäng på 79 matcher. 

Nu står det alltså klart att den rutinerade backen med 11 säsonger i hockeyettan kliver in på sin femte säsong i svartgult. 

Hemsidan tog ett snack med vår backklippa:

Okej Philip det blev ännu en förlängning med AIF, berätta om dina tankar nu efter att kontraktet signerats. Var det en självklarhet att spela kvar i AIF?
Att spela kvar i AIF var självklart när jag väl bestämde mig för att fortsätta spela. I min ålder så finns det ju så mycket annat som tar tid men jag kom fram till att motivationen och viljan fanns för åtminstone en säsong till.

Hur ser du på truppbygget än så länge?
Truppen ser intressant ut, många unga och hungriga spelare som kommer jobba arslet av sig i vinter för att få istid och ta nästa steg i sin utveckling. Det i sin tur kommer leda till att vi äldre spelare måste vara ännu mer på tårna och det kommer att bli tävling varje träningspass och varje match.

Förra säsongen var inte kul för någon av oss AIFare. Vad tror du blir det viktigaste för att hitta tillbaka på rätt köl?
Du har rätt, förra säsongen var ett riktigt bottennapp. Fanns många olika anledningar till det. Men jag tror att om vi höjer nivån på träningarna som jag nämnde ovan så kommer våra prestationer under matcherna bli bättre.

Finns det någonting du vill säga till alla AIFare ute i sommarstugorna?
Hoppas att vi ses på lombia till vintern efter en säsong utan publik. Ert stöd betyder oerhört mycket och det var än mer kännbart med en säsong utan er på läktaren.

Avslutningsvis tar vi det som alla undrar. Hur mycket tar du i bänkpress och vad har du för flex på klubban?
Haha, jag är för gammal för att hålla på med bänkpress men det är tresiffrigt iaf. Jag kör med en mjuk klubba 75 flex och med en lite speciell hook. Har fått många beundrade och lystna blickar från avundsjuka medspelare pga den.

Läs mer om Philip på Eliteprospects.