Defensiven förstärks med Norrlänning

Oscar Ramqvist blir Pers andra nyförvärv. En allround tvåvägsback uppfostrad i Norrland med bra bakgrund från Timrås organisation. Kommer från spel i Norra serien senaste året i Sundsvall. När jag lyssnat av med tidigare lagkamrater och tränare får Oscar fina vitsord. Han är väldigt skridskostark, säker passningsspelare och med rätt driv framåt. Han kommer bli en viktig del i vår defensiv kommande säsong, säger Per Ljusteräng.

Berätta om dig själv vem är du som person utanför ishockeyn?

Jag är en lugn och sansad kille på 23 år. Född i Sundsvall och uppvuxen i Timrå med mamma, pappa och lillebror och två katter. Gillar att spela hockey, padel, golf och umgås med vänner.

Berätta om din hockeyresa?

Började min hockeyresa i Timrå IKs hockeyskola och spelade där upp till sista året i J20. Första senioråret spelades i en lokal div2 klubb som heter Kovland hockey innan den dåvarande assisterande tränaren (Emil Björnberg) hjälpte mig säsongen efter att ta mig söderut och ner till Vänersborg där jag spenderade 1 1/2 säsong innan pandemin kom. Eftersom fjolårssäsongen blev så kort med Vänersborg ville jag spela klart den och fann en bra lösning att fortsätta med Sundsvall i Hockeyettan norra.

Hur kommer det vara att komma till södra Sverige och sommarstaden Göteborg?

Det kommer att vara spännande och kul! Jag har kusiner som bor här nere så jag har varit här några gånger innan och det är en underbar stad, speciellt på sommaren.

Bästa ungdomsminnet i ishockeyn?

Det är absolut när vi tog J18 SM Brons med Timrå IK.

Vad är du för spelartyp?

Jag skulle beskriva mig själv som en defensiv back som även besitter offensiva kvalitéer. Ett bra första pass, bra spelförståelse och bra skridskoåkning.

Vad vet du om Hanhals Kings, vilken roll vill du ta och bidra med i klubben?

Jag har tyvärr inte jättebra koll på klubben ännu, men har en kompis som jag spelade med i år i Sundsvall (Anton Avehag) som har lovordat Hanhals Kings. Jag känner även Albin Svensson i laget litegrann sen innan, så det ska bli skoj att köra i gång!

Om vi tittar framåt vad är ditt mål med ishockeyn?

Jag vill givetvis fortsätta att utvecklas och ta vidare kliv framåt i hockeykarriären.

Vad kommer du göra mer än att spela ishockey?

Jag är utbildad elektriker och söker nu jobb i Kungsbacka. Det är detta jag vill göra utanför hockeyn. Jag har även köpt en lägenhet i Göteborg med min sambo som ska renoveras, så det kommer definitivt tillbringas mycket tid där också.

Vad händer i sommar?

Lägenhetsrenovering, men även upptäcka mer av Göteborg och umgås med vänner!