Klockare ansluter till Kiruna AIF

Hockeysäsongen har påbörjats och Kiruna AIF finslipar formen och de sista detaljerna inför starten av Hockeyettan 3 oktober med träningsmatcher. Senast vann man mot Narvik hemma med 2-1 och närmast på tur står DM i Boden där man kommer möta de övriga norrbottniska lagen från Hockeyettan, Boden, Piteå, Kalix och Kiruna IF.

Mitt under de intensiva förberedelserna så blev det klart med ytterligare en förstärkning till laget. Det är 21-årige forwarden Elias Klockare som ansluter från SK Lejon där han spelat de två senaste säsongerna.

Elias har fått sin hockeyfostran i Skellefteå AIKs ungdoms- och juniorverksamhet, en organisation som har varit väldigt framgångsrik i att skola och lyfta fram unga spelare under åren. Mycket av den framgången kan nog tillskrivas pappan Stefan Klockare som varit en central punkt i Skellefteås tränarstab sedan han avslutade sin aktiva karriär i klubben 2003.

Vi ser fram emot att få se Elias i den svartgula AIF-dressen i vinter, och äntligen kan vi följa matcherna från läktaren igen då det ser ut att öppnas upp för publik på riktigt i slutet av månaden!

Hemsidan tog ett snack med den nytillkomne forwarden:

Varmt välkommen upp till gruvstaden och Kiruna AIF!
Tack så mycket, det känns väldigt kul och spännande att få chansen att komma upp till Kiruna AIF och spela hockey.

Varför föll valet på just AIF?
Jag kom i kontakt med klubben för några veckor sedan och fick ett gott intryck av organisationen, så det känns väldigt spännande att bli en del av den.

Du kommer senast från spel i SK Lejon och har mött AIF några gånger under säsongerna. Hur var dom att möta?
Det var ett hårt arbetande lag som jag kändes jobbiga att möta.

Vem är Elias som person och vad skulle du beskriva är dina styrkor på isen?
Jag som person är ganska lugn, social, utåtriktad och utöver det så är jag väldigt plikttrogen både på hockeyplanen och i det sociala livet.

Som spelare är jag framförallt en lagspelare och försöker vara väldigt intensiv, åka mycket skridskor, jobba hårt och är väldigt duktigt taktiskt och fått väldigt stort förtroende i mina tidigare lag i boxplay

När förväntas du ansluta till truppen?
Det blir kanske redan till helgens matcher eller i början av nästa vecka.

Tack för du tog dig tid att svara på frågorna!