Viktor Mikko inför helgens matcher

Igår rullade bussen söderut när Kiruna AIF ska spela de sista långväga bortamatcherna i grundserien under helgen. För motståndet står Teg och Örnsköldsvik.

Tabelläget är otroligt jämnt och i varje match spelas det om nästan helt avgörande poäng för de lag som gör upp om de fem platserna i Allettan.

För AIF som ligger mitt i striden på en fjärdeplats kan en vinst betyda att man klättrar upp till andraplatsen, medan en förlust kan innebära en sjundeplats. Så dagens match är nog definitionen av en sexpoängsmatch.

Hemsidan tog ett snack med Viktor Mikko inför helgens matcher:

Vi kommer från två otroligt fina segrar mot topplagen Östersund och Piteå, som vi haft riktigt svårt mot tidigare säsonger. Vad har du att säga om de matcherna?
Viktiga segrar och poäng, Två jämna matcher där vi verkligen krigat i 60 minuter. Skönt att vinna över två tilltänkta topplag.

Vi har en bra mix av spelare denna säsong, men ingen där ute i Hockeysverige har väl missat våra två giganter längst bak, Alexander Nilsson och Aleksanteri Heiskanen, som båda står på huvudet match efter match. Det måste vara en stor trygghet att veta att man har två målvakter som verkligen steppar upp när det behövs som mest?
Ja de har varit fantastiska hela säsongen. Det ger en otrolig trygghet i vårat försvarsspel. Båda två har räddat allt de ska och lite, det är tävling varje träning  och jag tror att de bägge har en nivå till i sig.

Vi blickar tillbaka på säsongen som varit, vi blev tippade att hamna sist av dom flesta experterna inför säsongen?
Ja exakt, ganska skönt att motbevisa expertisen. Vi har vuxit in i kostymen mer och mer för varje vecka. Stabilt målvaktsspel som ger en trygghet i försvarsspelet har varit nyckeln så här långt!

För din egen del har det sett riktigt bra ut och poängen börjar rulla in igen! Känns det som att det finns ännu mer att hämta där?
Det har känts bra, vi körde riktigt hårt med både fys och is augusti/september och det börjar ge resultat.

Absolut så finns det mer att hämta, jag har missat alldeles för många lägen hittills.

Och nu till helgen väntar grundseriens sista ”roadtrip” ner till Örnsköldsvik och Teg. Sex otroligt viktiga poäng om vi ska fortsätta tampas om topp fem platserna och till och med ha chansen att vinna hela serien om det vill sig riktigt väl?
Spännande helg framför oss, två av de svåraste bortamatcherna står på schemat. Vi har goda möjligheter att ge oss själva ett grymt läge inför slutspurten om vi plockar med oss lite poäng hem till Kiruna. Lite klyschigt, men vi tar det match för match, vi har inte blickarna för högt och långt borta, seriesegern är inget vi pratar om eller tänker på.

Hur ser läget ut i laget, några sjukdomar eller skador inför helgen?
Vi är i princip full trupp,  vi har några spelare kvar på hemmaplan av olika anledningar.

Vi har även lånat in Viktor Karvonen från Malmbergets AIF, verkligen en skicklig spelare som ska bli spännande att följa.

Stort tack för du tog dig tid och lycka till i helgen!