Bragden i Hudiksvall

Ja det kan man väl kalla den. för det var det verkligen. Man åker inte upp till Hudiksvall och tar med sig poäng hur som helst. Men det gjorde Sura Blå. Så idag var nog vårat lag gladast i Hudik.

Första perioden började lite trevande från bägge laget och det var väldigt hafsigt spel från båda sidor. Men 11:50 in i första perioden så tog hemmalaget ledningen genom Isac Ollas Mattsson på ett skott från blå. Nu trodde nog många att det skulle ramla in fler puckar i Surakassen. Som kommentatorerna sa ”Hudik har sköljt över alla motståndare efter 60 minute den här säsongen” Skotten efter första perioden: 9-8.

I andra perioden så händer det grejer. Först vinner Sura en tekning i egen zon och Anton Ahlin skickar ut pucken till Hampus Pettersson som drar i väg på högerkanten. Han passerar röda linjen och är samtidigt omringad av tre Hudikspelare. Då drr han i väg en som mn brukar kalla knucklepuck mot borta målet och den ställer Oliver Håkansson och ramlar in mellan benen. Där med är det kvitterat efter 4:24. När det är mindre än 3 minuter kvar av perioden, så kommer nästa chock för hemma publiken, Hampus Pettersson tar en mot en passning från Christofer Udd ner i vänstra hörnet av anfallzonen och jobbar sig till baka mot blå. Där serverar han Marcus Johansson en kanon passsning och Johansson drar till direkt, pucken tar på en motståndare och 1-2 är ett faktum. Tiden för målet, 17:16. Skotten i andra perioden 7-8.

När den tredje perioden börjar så förväntar sig alla att hemmalaget skall forcera mot Suras mål. Men någon översköljning blir det inte. För Markus Ekholm Rosén ser till att det inte blir några fler mål och Suraspelarna spelar uppoffrande, ligger rätt i skottvinklarna och ett frustrerat hemmalag får se matchen glida ur händerna. Skotten 11-7 och totalt: 27-23.

Ja en bättre start kan man inte få i den här tuffa serien. Markus Ekholm Rosén är nämnd sen tidigare. Han gör en stark insats i kassen. Sen gör ju hela laget en riktigt bra insats och man stänger ner matchen i sista perioden. Faktun är att Hudiksvall bara förlorat en match på hemmaplan i grundserien. Men idag var det Sura som var gladast i Hudik!

Hudiksvalls HC-Surahammars IF 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
Skott: 27-23 (9-8, 7-8, 11-7)