Kalix förlorade även kvartsfinal nr 2 mot Boden

Kalix gör en bättre match i kvartsfinal 2 men förlorar knappt mot Boden efter periodsiffrorna 1-1, 1-1, 2-0.

Fösta perioden startade Boden bäst och hade mycket puck i Kalix. I minut 5 blev Niklavs Lagzdins utvisad och Kalix fick spela boxplay i 2 minuter. Man klarade av utvisningen genom ett bra boxplay. När sedan Viktor Abrahamsson åkte ut i minut 10 kom så 1-0 för Boden genom Christian Nyman. En halv minut efter målet åker Albin Säteri ut 2 minuter men denna gång gör Kalix ett bra boxplay och reder ut underläget. Efter ett bra anfall av Kalix i minut 13 gör Levi Wunder 1-1 vilket blir inledningen på en bra period från Kalix. Kalix åker på sin fjärde utvisning i 16 men reder åter ut underläget viket gör att man klarat av 3 av 4 utvisningar naturligtvis blir man tillbakapressade men gör ett uppoffrande jobb. Perioden slutar 1-1 med ett övertag för Boden mycket på grund av alla utvisningar som Kalix drog på sig.

Skott 10-6

Andra perioden var drygt 5 minuter gammal när Kalix slarvar med att få ut pucken ur egen zon och Jesper Ylivainio kan ge Boden ledningen med 2-1. En halv minut efter målet frispelas Filip Lindbäck med en bra passning och ensam med målvakten gör han inget misstag och kvitterar till 2-2. Resterande tid av andra perioden var Kalix det bättre laget och skapade flertalet bra chanser bland annat hade man två frilägen som borde resulterat. Boden hade en del anfall som inte vållade Marckus i målet några större problem. Bodens bästa chans var ett friläge i slutet av perioden.

Skott 12-12

Tredje perioden stod och vägde lite fram och tillbaka men efter ett Kalix anfall i minut 47 gör Boden en snabb omställning och Emil Lindblom kan göra 3-2 för Boden. En minut senare får Kalix en ännu större uppförsbacke när Boden gör 4-2 genom Jesper Ylivainio åter efter slarv med att få ut pucken ur egen zon. Kalix flyttar fram positionerna och försöker få in ett mål för att få kontakt med Boden. Man skapar en del chanser men kommer inte närmare. I sista minuten tar Kalix ut målvakten men matchen slutar 4-2 till Boden.