Veckans lag i Norra #10

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Tim Juel, Östersund

Juel, som bara har sju starter under säsongen, har pressats hårt om Östersunds förstaspade av Carl Hjälm. Trots tidigare fina siffror var det först under helgens matcher som Juel visade hur viktig han kommer bli för Östersund i det stundade Allettanspelet. Med 20 räddningar mot Kiruna och 27 mot Boden släppte Juel endast två puckar bakom sig och var en stor del i att man plockade med sig två segrar hem till Jämtland.

 

Backar:

David Selberg, Piteå

Selberg, som i vanliga fall inte gör speciellt mycket väsen av sig när det kommer till poängproduktion, kan se tillbaka på en lyckosam helg. Förutom sitt sedvanliga stabila defensiva spel fick Selberg göra säsongens andra mål i segern mot Vännäs och stod dessutom två assist under helgen.

 

Tommy Wargh, Boden (4)

Visst, detta börjar kännas som upprepning. Men faktum är att det Wargh levererar vecka ut och vecka in i Boden är på en såpass hög nivå att det krävs något alldeles extra för de flesta andra försvarare i serien för att överglänsa honom. I helgen gjorde han själv två mål och var på isen vid ytterligare två när Boden körde över Sollefteå och stod för ett stort defensivt arbete i förlusten mot Östersund.

 

Forwards:

Sebastian Harlia, Boden

Lossnade det äntligen för meriterade Harila, som fram till helgens matcher haft en skral poängutdelning i Boden? Förhoppningsvis. Harlia låg bakom hälften av alla Bodens mål i helgen med sina fem assist mot Sollefteå och Östersund och tog ett rejält kliv i den interna poängligan.

 

Linus Wernersson-Libäck, Östersund

Mål och assist i vinsten mot Kiruna följdes upp av matchvinnande övertidsmål och assist i 1-2-segern mot Boden. Wernersson-Libäck var den stora segerorganisatören för Östersund i helgen och visade upp sylvassa spetsegenskaper som tidigare saknats i truppen.

 

Joakim Högberg, Piteå (3)

Piteå må ha blivit klara för Allettan i god tid, men Högberg har sannerligen inte slagit av på takten för det. Efter ett mål mot Teg och två mot Vännäs toppar nu Högberg seriens skytteliga med sina 16 mål. Lägg till tre assist och du får en sedvanlig sexpoängshelg för Högberg.

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Norra #1

Veckans lag i Norra #2

Veckans lag i Norra #3

Veckans lag i Norra #4

Veckans lag i Norra #5

Veckans lag i Norra #6

Veckans lag i Norra #7

Veckans lag i Norra #8

Veckans lag i Norra #9

 

 

//Marcus Malmsten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *