Pa-Mansu Janneh klar för AIF

AIF har gjort klart med en ny back. Det är Pa-Mansu Janneh som ansluter till svartgult. Han har trots sin unga ålder över 60 matcher i hockeyettan och kommer närmast från Tibro.
Pabi tillbringade juniortiden i bland annat Södertälje, Botkyrka och Troja. Han har även spelat i SK Lejon, Tyringe och Surahammar.

Hemsidan ställde några snabba frågor och fick några snabba svar med honom om flytten till Kiruna.

Hej Pabi och välkommen till AIF!
– Tjena! Tack så mycket! Det är en ära.

Kan du berätta lite kort om dig själv?
– Jag är en 20-åring som är född i Stockholm men uppväxt stora delar i Gävle. Är en omtänksam, nyfiken, glad kille och mån om folk runt om mig.

Hur skulle du vilja beskriva dig som hockeyspelare?
– Jag skulle beskriva mig som en tvåvägsback som vill spela enkelt och slå fina passningar, och som vill utveckla allt över banan.

Vad vet du om Kiruna som stad och AIF som förening?
– Jag har varit i Kiruna två gånger tidigare och vet att det är kallt där uppe och en härlig natur. Det är en stad som andas hockey har jag hört.
– Klubben har jag bara hört bra saker om, både från spelare och folk som hört det på annat håll. Ska bli spännande och vara med i det som är på gång i föreningen.

Du har tidigare spelat i den norra ettan med SK Lejon?
– Ja, det stämmer bra det, men det blev J 20 efter jul då en incident inträffade så jag bröt med A-laget. Det är inget jag vill kommentera vidare förutom att jag blev kränkt av situationen.

Till sist. Vad vill du hälsa till alla AIF:are?
– Det ska bli enormt kul att få chansen att vara med AIF på denna resa som de startade förra säsongen. Hoppas så många som möjligt kommer och stöttar oss hela säsongen.

Läs mer om Pabi på eliteprospects sida här.