Matheson: Ser fram emot säsongen 19/20

Hemsidan tog ett intressant snack med det senaste nyförvärvet Cheyne Matheson.

Hej Cheyne och välkommen till Kiruna och AIF!
– Tack så mycket! Jag ser fram emot att få börja en ny säsong tillsammans med Kiruna AIF.

Kan du kort berätta lite om vem du är?
– Jag växte upp i en liten fiskeby i Kanada tillsammans med min mor och far och två systrar. Började spela hockey när jag var sex år och började sedan spela juniorhockey i Kanada när jag var 17.
– Jag flyttade sedan till New Hampshire i USA och spelade collegehockey. Fyra år blev det i New England College varav som lagkapten i tre av dessa. Åren på college lärde mig mycket om både skolan och hockeyn och vi lärde oss jobba ihop som ett team. Under mitt fjärde år så tog jag examen till sjukgymnast.
– Efter det bar det iväg till Belgien/Nederländerna där jag spelade tre säsonger med Liege Bulldogs. De tre åren i Belgien gav mig mycket livserfarenhet och jag trivdes bra där.

Hur är du som spelare?
– Som spelare försöker jag använda min spelblick, fart och mitt skott. Jag gillar att ta hand om tekningar och jag stänger lika gärna ned motståndarna som att jag använder min offensiv. Genom åren inom hockeyn så har jag blivit allround. Jobbar hårt, försöker vara en ledare och vill vinna.

Vad sysslar du med utanför rinken?
– Vid sidan om hockeyn så gillar jag att köra fitness och annan fysisk träning. Jag tränar även hockeyspelare och andra idrottare. Personligen försöker jag hela tiden förbättra mitt skott och min skridskoåkning. Är jag inte på hockeyrinken så umgås jag med mina vänner.

Sverige och Kiruna AIF då. Hur hamnade du här?
– Har haft lust att ta nästa steg i min karriär och jag har alltid gillat svensk ishockey. Stilen med fart och tempo påminner om spelet hemma i Kanada. Klubbarna tar hand om sina spelare och de flesta lag har härliga supporters.
– Jag har tidigare haft kontakt med coach Dreberg och vill gärna vara med på den här resan som AIF gör just nu. Jag läser på om Kiruna och kommer att jobba vid sidan av hockeyn, ser fram emot att uppleva en ny kultur i Sverige och Kiruna.

När anländer du till Kiruna och AIF?
– Jag anländer till Kiruna den 1:a augusti och ser verkligen fram emot att träffa laget och supportrarna.

Slutligen så. Vill du hälsa något till alla svartgula därute?
– Ser fram emot säsongen 19/20! Let´s go AIF!