Intervju med huvudtränare Thomas Engman inför säsongen.

Försäsongen 19/20 är nu avklarad. Det blev idel förluster, men jämna matcher mot Malung som vi mötte både på hemma- och bortaplan. Där blev det sudden som fick avgöra till slut. Huvudtränare Thomas Engman summerar här försäsongen och blickar framåt mot en väldigt spännande säsong, där vi inleder på hemmaplan på lördag den 14 september mot Arlanda Wings kl 16.00.

Vi har spelat tre försäsongsmatcher med lite blandade resultat, hur skulle du sammanfatta dem?
– Om vi ska ta det från början så tycker jag att det inte var någon vidare prestation mot Hudiksvall. Sedan har vi sakta men säkert jobbat oss åt rätt håll. Avslutningsmatchen mot Malung i fredags tycker jag ändå är ett steg i rätt riktning. Trots att det blev en suddenförlust så tar vi med oss mycket från den matchen. Det känns som att vi håller på att sätta grejerna som vi ska göra. Det känns positivt!

Vi har haft några spelare på tryout med oss på försäsongen och till slut fick Pontus Andersson och Björn-Erik Lüthi ett varsitt kontrakt. Varför blev det just de två?
– De har spetskvalitéer som vi sökte. Skridskotekniska killar, bra fart och bra avslutare båda två. De är inte exakt lika speltyper men båda två tillför något till laget, framförallt det här raka och enkla som jag vill ha. De överraskade positivt båda två och de passar bra in i gruppen.

Hur förbereder ni er inför seriepremiären på lördag?
– Vi vilar idag, onsdag, sedan tränar vi torsdag och fredag där vi ska nöta på lite mer grundgrejer och sedan har vi en matchvärmning på lördag förmiddag. Sen är det ju dags för match kl 16.00. Vi ska komma ut så förberedda som möjligt!

Vad tror du om matchbilden?
– Jag tror att det blir en ganska jämn och tajt match. Arlanda har vi stött på några gånger i division två också så jag vet ungefär hur de spelar. De spelar ett ganska rakt och enkelt spel. De dumpar ner pucken och kör så det gäller att vi är förberedda på det. Får vi hålla i pucken så tror jag att vi är ett bättre lag än dem.

Varmt välkomna till Testebohallen på lördag den 14 september kl 16.00!