Matchrapport – Sollentuna HC – Strömsbro HC

På onsdagskvällen spelades den andra omgången i ATG Hockeyettan för Strömsbro HC. Man ställdes mot Sollentuna HC på bortaplan. Trots en tung inledning av matchen kunde man inte bara hämta ikapp utan också avgöra i förläningen. Krister Sundlöf blev matchhjälte när han satte det avgörande målet till 3-4 efter 1.45.

 

Sollentuna inledde starkt i den första perioden. Man hade de första farliga målchanserna och tog också ledningen med 1-0 efter ungefär tio spelade minuter. Man ökade på till 2-0 innan perioden var slut. Strömsbro var nära att få in en reducering innan paus men Benjamin Johansson i Sollentunamålet stod pall.
Den andra perioden blev en stökig tillställning där Strömsbro drog på sig två matchstraff och Sollentuna kunde öka på sin ledning ännu en gång till 3-0. Men när hemmalaget drog på sig en late hit kunde kapten Viktor Ehn skicka in reduceringen till 3-1. Den ställningen stod sig efter fyrtio spelade minuter.
Den sena reduceringen innan periodpaus gav Strömsbro ny energi för till den tredje perioden kom man ut med fart i benen och jobbade stenhårt för att reducera ytterliggare. I fem mot tre kunde ingen stoppa Manne Mattisson som gjorde det andra målet för Strömsbro för kvällen. Med mindre än tre minuter kvar att spela av den tredje perioden dök pucken upp framför Kim Persson som bara kunde skicka in den till 3-3. Strömsbro drabbades dock av ett lagstraff för för många spelare på banan och man tvingades inleda förlängningen i numerärt underläge. Men det stoppade inte de orangeklädda från Gävle, efter 1.45 visade Strömsbro att de var det starkare laget för kvällen och Krister Sundlöf blev den som avgjorde och därmed tog man hem de första två poängen i ATG Hockeyettan.

 

Sollentuna HC – Strömsbro HC 3-4 (2-0, 1-1, 0-2, 0-1)

Skott: 40-22 (16-4, 14-9, 10-9)
Utv: 35-60 (2-4, 29-54, 4-2, 0-0)
Publik: 139

1-0 (10:22) Lucas Lagerstedt (Emil Ström, Andreas Gällstedt)
2-0 (14:52) Simon Brännvall (Daniel Nordström, Fredrik Wink) PP1
3-0 (31:09) Alfons Nordberg (Simon Brännvall, Philip Wong)
3-1 (38:17) Viktor Ehn (Nicklas Strid, Joakim Axman) PP1
3-2 (44:39) Manne Mattisson (Adam Lööf, Krister Sundlöf) PP2
3-3 (57:13) Kim Persson (Viktor Ehn, Joakim Axman)
3-4 (61:45) Krister SundLöf (Johan Börjesson, Nicklas Strid)