Matchrapport: Strömsbro HC – Vallentuna

Den första förlusten i ATG Hockeyettan kom på söndagseftermiddagen när Vallentuna gästade Testebo. Spelet i numerärt överläge blev tyvärr avgörande när bortalaget satte två puckar bakom John Morelius i den spelformen.

Inledningen av matchen bjöd på ett böljande spel åt båda hållen. Strömsbro fick chansen i numerärt överläge vid två tillfällen men kunde inte få hål på Alexander Jirhage. Istället var det Vallentuna som kunde ta ledningen med 0-1 efter slarv i försvarsspelet från de orangeklädda.
Bortalaget kom ut starkt i mittenakten och kunde öka på sin ledning till både 0-2 och 0-3 innan halva matchen var spelad. Efter att återigen fått chansen i numerärt överläge kunde man hålla en fortsatt press när Vallentuna blivit fulltalliga. Manne Mattissons spräckte äntligen målnollan och det stod 1-3 på tavlan vilket skänkte lite hopp inför den tredje perioden.
I inledningen av tredje var det Vallentuna som återigen fick sätta sig på botbänken när Viktor Trojman utvisades för en boarding, men det skulle tyvärr inte hjälpa hemmalaget den gången heller. De vitklädda kunde snappa åt sig pucken och ännu en gång göra mål med en man mindre på banan. Strömsbro försökte få in ett reduceringsmål och tog ut målvakten men Vallentuna satte spiken i kistan med 1-5 med ungefär två minuter kvar att spela.

Strömsbro HC – Vallentuna BK 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)
Skott: 27-29 (10-11, 9-12, 8-6)
Utv: 0-12 (0-4, 0-4, 0-4)
Publik: 200

0-1 (18:32) Erik Stenbacka (Viktor Trojman, Joel Östman) SH1
0-2 (24:28) Gustav Jansson (Andreas Paulsson, Joel Östman)
0-3 (27:13) Joel Östman (Viktor Trojman)
1-3 (34:33) Manne Mattisson (Joakim Axman, Nicklas Strid)
1-4 (50:05) Niclas Ivarsson (Jacob Lundin) SH1
1-5 (57:44) Marcus Abrahamsson ENG

Nästa match spelas på bortaplan mot Hammarby IF den 25 september kl 19.00.