Matchrapport: Strömsbro HC – Visby/Roma

Topptippade Visby/Roma HK besökte på lördagseftermiddagen Testebo och det som kanske såg ut att bli en lätt match på pappret blev den totala motsatsen när Strömsbro vann med betryggande 4-1 inför hemmapubilken. Alexander Flink blev matchhjälte när han hjälpte sitt lag till tre poäng.

Det var två taggade lag som kom ut med hög fart i den första perioden. Trots att Visby/Roma spelat en hemmamatch så sent som igår kväll var det inte något som märktes. Man bytte chanser med varanda men det var ingen som lyckades spräcka målnollan. Hemmalaget fick chansen i fem mot tre efter att Joakim Axman blivit trippad på väg in i offesiv zon, men Filip Lindblad i Visbymålet stod pall för Strömsbros powerplayspel.
Strömsbro blev tillbakatryckta i inledningen av mittenakten när man fick sätta sig på botbänken två gånger om, men inte heller där kunde bortalaget få hål på Flink. Istället var det de orangeklädda som skulle bli först med att noteras i målprotokollet efter att Pontus Strömsten fått in ledningspucken. Joakim Axman, som gjort 11 poäng på 5 matcher, grötade in 2-0-målet efter en bökig situation framför Visbys mål och det resultatet stod sig perioden ut.
Gotlänningarna var nära att få in en tidig reduceringspuck i den tredje perioden men man missade i princip öppet mål. Istället var det Linus Bergander som ökade på ledningen för hemmalaget när han föste iväg pucken från sin backplats och Strömsbro hade ledingen med 3-0 med cirka 14 minuter återstående spel. En reducering skulle dock komma för Visby, i numerärt överläge var det Fredrik Sandberg som skickade in pucken bakom en annars storspelande Alexander Flink. Bortalaget pressade på för ytterliggare en reducering genom att ta ut målvakten och man fick även chansen i sex mot fyra när Strömsbro åkte ut för en tripping i slutminuterna men det ville sig inte den här kvällen för dem. Kim Persson snappade upp pucken och kunde åka och sätta spiken i kistan med 4-1 i tom kasse. Tre viktiga poäng stannade kvar i Gävle och Visby/Roma fick åka hem tomhänta.

Strömsbro HC – Visby/Roma HK 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
Skott: 27-33 (5-8, 11-10, 11-15)
Utv: 14-10 (2-4, 4-2, 8-4)
Publik: 196

1-0 (33:52) Pontus Strömsten (Adam Lööf, Pontus Andersson)
2-0 (36:51) Joakim Axman
3-0 (46:32) Linus Bergander (Viktor Ehn, Joakim Axman)
3-1 (52:03) Fredrik Sandberg (E Winbergh) PP1
4-1 (58:24) Kim Persson SH1