Matchrapport: Väsby – Strömsbro HC

Inför 365 åskådare fick man se sig besegrade mot ett hemmastarkt Väsby på onsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 6-2.

Det var Väsby som tog tag i taktpinnen i den första perioden när man efter sex minuter skrev in sig i målprotokollet genom Pontus Karlsson, som kunde lägga in pucken via köksvägen. Strömsbrokaptenen Viktor Ehn fick sätta sig på botbänken när han blev utvisad för en tripping men man höll tätt i det numerära underläget och 1-0 stod sig perioden ut.
Bortalaget fick sätta sig i utvisningsbåset ännu en gång när den andra perioden bara var 40 sekunder gammal. Den chansen förvaltade Väsby på ett bättre sätt när man ökade på sin ledning till 2-0 genom Johannes Nilsson. Strömsbro skulle dock få in en reducering genom poängligaledaren Joakim Axman som tillsammans med resten av förstakedjan fick ett tre mot ett-läge, och ställningen var 2-1 efter ungefär halva matchen spelad. Innan mittenperioden gick till historieböckerna ökade Väsby på sin ledning till 3-1 och Strömsbro fick börja med att jobba i uppförbacke i den tredje perioden.
Det var hemmalaget som hade pucken mestadels i inledningen av tredje men när Strömsbro återigen fick chansen i numerärt överläge så kunde backen Niklas Lindberg göra sitt första mål i Strömsbrotröjan och vi hade 3-2 på tavlan. Väsby skulle tyvärr visa sig bli en alltför stor nöt att knäcka för Gävlegänget. På ungefär två minuter ökade hemmalaget på sin ledning från 3-2 till 6-2 och matchen fick ses om avgjord.

Väsby IK HK – Strömsbro HC 6-2 (1-0, 2-1, 3-1)
Skott: 43-22 (10-5, 20-8, 13-9)
Utv: 33-12 (0-2, 4-6, 29-4)