Matchrapport: Strömsbro HC – Huddinge

På onsdagskvällen tog Strömsbro HC emot Huddinge IK hemma på Testebo. Efter två mål av Kim Persson och ett mål från nye forwarden Gabriel Deutsch  kunde man till slut vinna med 4-2 framför 216 åskådare.

Båda lagen hade en varsin förlust bakom sig så det var två taggade lag som inledde den första perioden. Det var chanser åt båda hållen men hemmalaget radade upp de hetaste när man bland annat var nära att ta ledningen på ett friläge och ett avslut nära mål men som gick över målburen. Poängsprutan Kim Persson skulle dock ge Strömsbro ledningen till slut med 1-0 efter att han snappat upp pucken, tog in den i offensiv zon och hittat nätmaskorna bakom Huddinges Rasmus Hedström.
Huddinge var nära en kvittering i mittenperioden efter att pucken legat helt fri i målgården men försvaret lyckades reda ut det denna gången. När bortalaget fick sätta två gubbar i utvisningsbåset kunde de inte stå emot de orangekläddas offesiv och Adam Lööf ökade på ledingen till 2-0, snyggt framspelad av Joakim Axman och Casper Evertsson. Ett resultat som stod sig perioden ut.
Den tredje perioden hann bara bli 23 sekunder gammal när Kim Persson gjorde sitt andra mål för kvällen. Han fick iväg ett perfekt skott som letade sig in bakom Huddingemålvakten och Strömsbro hade nu ledningen med 3-0. Det var en ganska grinig period, dock utan särskilt många utvisningar. Dennis Nordström gav lite liv i matchen när han reducerade till 3-1 efter nästan två minuter. Gabriel Deutsch, som ikväll debuterade i A-laget, noterades även han i målprotokollet när han fick in pucken i ett princip öppet mål och vi hade 4-1 på tavlan. Det skulle dock bara gå 16 sekunder innan Huddinge reducerade ytterliggare genom Filip Norman till 4-2 men närmare än så kom man inte. Man fick chansen i spel sex mot fyra i slutminuterna men Strömsbro stod pall och såg till att alla tre poängen stannade kvar i Gävle den här kvällen. John Morelius stod för en stabil insats i målet och hade 93,75%.

Strömsbro HC – Huddinge IK 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)
Skott: 17-32 (4-7, 9-16, 4-9)
Utv: 8-6 (0-2, 4-4, 4-0)
Publik: 216

1-0 (17:26) Kim Persson
2-0 (35:36) Adam Lööf (Joakim Axman, Casper Evertsson) PP2
3-0 (40:23) Kim Persson (Joakim Axman, Adam Lööf)
3-1 (41:52) Dennis Nordström (Fabian Lundh)
4-1 (47:17) Gabriel Deutsch (Krister Sundlöf)
4-2 (47:33) Filip Norman (Kim Lennhammer)

Nästa match spelas mot Segeltorps IF på bortaplan den 13 oktober kl 16.00.