Tre av Fyra

Då var en tuff ”matchvecka till ända. Fyra matcher på åtta dagar gav tre vinster och en förlust, men kunde mycket väl varit fyra vinster.

Helgens matcher blev som väntat svåra. Vännäs på Lördagen avgjordes till vår fördel med endast 1,26 kvar av matchen. Slarv och vår oförmåga att göra mål i de två första perioderna höll på att kosta oss matchen. Samtidigt är Vännäs ett betydligt bättre lag än deras tabellplacering. Enligt mig är de det lag som så här långt har underpresterat. Man var i Allettan förra säsongen och nu är man näst sist, det kan svänga snabbt i hockeyn. De har helt klart kapacitet för något betydligt bättre, men detta bekräftar bara än en gång betydelsen och vikten av det mentala.

I vår förlustmatch mot Teg på Söndagen tycker jag att vi har matchen. Leder fullt rättvist med 1-0 efter första perioden och har sedan möjligheten direkt i andra perioden att utöka denna i spel 5 mot 3. Chanser skapas, men vi lyckas inte göra det så viktiga 2-0 målet. När Teg blir fulltaliga kvitterar dom , men vi tar åter ledningen efter dryga sex minuter. Därefter börjar tragedin, Teg gör fem raka mål. Mål som både är bjudningar och mindre bra individuella prestationer. Denna match är i topp på besvikelse. För hur lustigt det än kan låta efter en förlust med 6 – 3, är detta en match vi ska vinna. Analysen är gjord, och nu är det bara att gå vidare.

Jag vill till sist lyfta fram Lördagens drabbning mot Östersund. Viktiga poäng står på spel samtidigt som SM guld vinnarna från 1979 kommer att hyllas. Vilken prestation detta lag gjorde, man var helt enkelt bäst i Sverige! Enligt mig är bara denna hyllning en anledning att bege sig till Lombia och dessutom visa sin stöttning till AIF. Nu knyter vi näven i byxfickan samt visar glädje, vilja och engagemang. Tre poäng ska stanna i Kiruna!

Gemenskap – Tradition – Stolthet

Bästa hockeyhälsningar

Christer Dreberg – Head Coach Kiruna AIF