Matchrapport: Strömsbro HC – Sollentuna HC

Strömsbro är tillbaka på vinnarspåret igen efter seger mot Sollentuna HC idag med 4-2. Förstakedjan låg bakom alla målen och gjorde sammanlagt 10(!) poäng tillsammans ikväll.

Det var Sollentuna som tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen men hemmalaget jobbade sig in i matchen mer och mer och kunde ta ledningen med 1-0 genom lagkapten Viktor Ehn som skickade in pucken vid den ena stolpen. Bortalaget skulle turligt nog få in en kvitteringspuck till 1-1 när den gled in bakom John Morelius som var tillbaka mellan stolparna. Med ungefär fem minuter kvar tilldömdes Sollentuna ett straffslag men Morelius stod då säkert i målet och kunde rädda pucken med plockhandsken. 1-1 var en ställning som stod sig perioden ut.
Rallarbo återtog ledningen i den andra perioden genom kvällens tvåmålskytt Kim Persson när han skickade iväg ett skott som letade sig in bakom Jakob Bälter i Sollentunakassen. Men bortalaget skulle få chansen i numerärt överläge kort efter och behöll sitt tryck i offensiv zon när Strömsbro blev fulltaliga och kunde kvittera till 2-2 genom Emil Ström i mitten av perioden. Kort innan periodpaus tog hemmalaget ledningen ännu en gång genom Kim Persson, snyggt framspelad av Joakim Axman och Viktor Ehn. Rallarbo skulle visa sig bli en allt för svår nöt att knäcka för Sollentuna, Joakim Axman satte spiken i kistan med 4-2 i öppen kasse med 46 sekunder kvar av matchen och alla tre poäng stannade i Gävle den här kvällen.

Strömsbro HC – Sollentuna HC 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)
Skott: 25-33 (9-11, 7-12, 9-10)
Utv: 4-2 (0-2, 4-0, 0-0)
Publik: 219

1-0 (06:37) Viktor Ehn (Kim Persson, Joakim Axman)
1-1 (09:58) Fredrik Wink (Simon Brännvall, Philip Wong)
2-1 (26:51) Kim Persson (Viktor Ehn, Nicklas Strid)
2-2 (31:19) Emil Ström (Lucas Lagerstedt, Andreas Gällstedt)
3-2 (38:18) Kim Persson (Joakim Axman, Viktor Ehn)
4-2 (59:14) Joakim Axman (Viktor Ehn, Viktor Svensson) ENG

Nästa match spelas den 10 november kl 16.00 på bortaplan mot IF Vallentuna.